Plofkrakers Kleve via Kranenburg naar Nederland gevlucht

KLEVE/KRANENBURG (DE) – Een plofkraak in de Kleefse Herzogstraße zorgde donderdag voor veel ophef in het grensgebied.


Foto: RN7/Twitter.

Gasfles

Vier gemaskerde mannen met een gasfles hebben hier even na drie uur in de nacht een pinautomaat opgeblazen en vluchtten in een Audi A6 via Kranenburg naar Nederland. Een getuige kon nog net op tijd wegspringen.

Schade tot in de tonnen

De verdachten zouden volgens regioradio Antenne Niederrhein een flink geldbedrag hebben buitgemaakt en de schade aan de bank loopt in de tonnen. Het kenteken bleek volgens de politie een gestolen nummerplaat. De brandweer vond donderdagmorgen nog meer gasflessen bij het ontplofte pand.

Audi-bende

In de Duitse grensstreek is al langer een zogenaamde ‘Audi-bende’ actief. In dezelfde nacht zijn, niet ver van de Nederlandse grens, ook plofkraken gepleegd in Ibbenbüren en Bad Iburg en ook Keulen kreeg een bezoek. De politie weet niet of deze zaken verband houden met de kraak in Kleef.

Artikel met dank aan onze mediapartner Streekomroep RN7.

Bron/Tekst: Streekomroep RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.