Plannen voor uw dorp? Maak een dorpsagenda

GEMEENTE BERG EN DAL – Heeft u een leuk idee voor uw dorp? Of bent u al met iets bezig?


Kekerdom heeft een Dorpsagenda. Foto en rechten: Herman Leensen.

Gemeente helpt

Neem dan contact op met Flip Hatzman of Jelle Blijham van de gemeente. Zij kunnen u helpen om een eigen dorpsagenda te maken. Een dorpsagenda is een lijst met acties die inwoners belangrijk vinden voor hun dorp en waar ze zich voor in willen zetten. Flip is bereikbaar via 06-15858004 en Jelle via 06-14624783.

Waarom een dorpsagenda?

Een dorpsagenda is een middel om aan de slag te gaan. Door alle acties op een agenda te zetten kan iedereen zien wat er in het dorp speelt. Alle inwoners krijgen zo de kans om mee te praten. Actieve inwoners pakken zelf onderwerpen op. Anderen willen misschien liever meehelpen of meedenken. De gemeente ondersteunt waar nodig. Dit kan op allerlei verschillende manieren. Bijvoorbeeld financieel, maar ook door mee te helpen.

Hoe maak je een dorpsagenda?

Ieder dorp is anders dus iedere agenda ziet er anders uit. Inwoners bepalen hoe de agenda wordt samengesteld en wat erop komt. Op de agenda kunnen acties staan die je makkelijk en snel zelf oppakt. Maar ook onderwerpen die wat meer tijd kosten en waar je bijvoorbeeld de gemeente of de woningcorporatie voor nodig hebt.

Dorpsagenda van Kekerdom

Kekerdom heeft al een dorpsagenda. Hiervoor zijn twee avonden georganiseerd waar inwoners met elkaar spraken over de toekomst van Kekerdom. De eerste avond is vooral veel informatie opgehaald. Per thema konden inwoners aangeven wat ze belangrijk vinden. Zo ontstond al een eerste aanzet voor de dorpsagenda. De tweede avond is per thema met elkaar doorgepraat.

Wooncorporatie Oosterpoort was bijvoorbeeld aanwezig om mee te praten over sociale huur en mogelijkheden voor jongeren. Verschillende inwoners gaan de komende tijd aan de slag met de dorpsagenda van Kekerdom.

Bron: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen