Paniek bij paarden stalhouderij Kasteelschehof Ooij

OOIJ – Ongeveer 10 paarden zijn vrijdagmiddag op de Kasteelschehof in Ooij op hol geslagen, nadat ze bang waren geworden voor een loslopende hond bij de stalhouderij.


Paarden bij de manege. Foto en rechten: Henk Baron.

Hond

Deze hond liep met zijn baas op een “boerenlandpad” in de buurt van de manege de Kasteelschehof, toen de hond de wei inliep achter de paarden aan. De paarden die daar in de buurt stonden schrokken zo, dat ze met z’n allen op de vlucht sloegen en dwars door de omheining heen liepen.

Borstelen

Het gebeurde op een ogenblik dat één van de meisjes van de “dagbesteding” daar met een paard aan het borstelen was en de anderen in de buurt stonden. De paarden gingen er vandoor en liepen richting Hezelstraat, waar ze onderweg op het terrein een andere groep paarden tegen kwamen en ze dwars door de omheining naar deze paarden toe renden.

Traumatisch

Daar ontstond ruzie tussen de paarden en een deel rende weer door. Gelukkig niet naar de weg maar het terrein op. “Dit is iets, waar we al heel lang bang voor waren”, aldus Fédor Scholten van de manege. “De mensen snappen niet dat ze daar de honden niet los moeten laten lopen”. Voor de mensen van de dagbesteding was het een traumatische ervaring. Fedor vraagt met klem om de honden op de boerenlandpaden aan de lijn te houden.

Artikel met dank aan Henk Baron. Meer foto’s via deze link.

Bron: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen