Opruiming stormschade Reichswald na 3 maanden nog niet voltooid

KRANENBURG – De opruimingswerkzaamheden in het Duitse Reichswald zijn, drie maanden na de zware storm van 18 januari, nog steeds niet klaar. Het kan dus nog steeds gevaarlijk zijn voor wandelaars, die zich diep in het bos wagen.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Volgens de krant Rheinische Post liggen er nog steeds omgevallen bomen en zware takken op de paden van het uitgestrekte en dichte bos.

Prioriteitenlijst

Boswachter Joachim Böhmer zegt dat dat komt omdat er momenteel geen geschikte bedrijven zijn, die opdrachten aannemen. Bovendien hanteert het Duitse Staatsbosbeheer een prioriteitenlijst, waarin de volgorde van de herstelwerkzaamheden zijn beschreven. Zo moeten jonge bomen vrij worden gemaakt van afgerukte takken en bomen of opnieuw worden geplant.

Artikel met dank aan onze mediapartner Streekomroep RN7.

Bron/Tekst: Streekomroep RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.