[Oproep/Video] Oud-huurders Vijverhof kunnen deel huur terugkrijgen

BERG EN DAL – Oud-huurders die tussen 1 oktober 2015 en 1 januari 2018 een woning hebben gehuurd in flat 1 op de Vijverhof in Berg en Dal, worden verzocht zich te melden bij ZZG zorggroep.


Video via onze mediapartner Streekomroep RN7.

De huur van deze woningen is met terugwerkende kracht per 1 oktober 2015 verlaagd. De oud-huurders hebben recht op teruggave van een deel van de huur.

Huurverlaging met terugwerkende kracht

Per 1 april 2018 voert ZZG zorggroep een huurverlaging door voor de woningen in flat 1. Dit betreft de adressen Kwakkenbergweg 200 t/m 310 en dan de even nummers. Huurders krijgen hierover een persoonlijke brief.

Wie komen in aanmerking?

Ook oud-huurders komen voor deze huurverlaging in aanmerking. Hoofdhuurders, die tussen 1 oktober 2015 en 1 januari 2018 een woning huurden op één van bovenstaande adressen, worden verzocht contact te leggen via vastgoed@zzgzorggroep.nl. Hoofdhuurders zijn de personen op wiens naam de woning gehuurd werd. Is sprake van teveel betaalde huur, dan wordt dat verrekend.

Status van woning veranderd

Waar de woningen in flat 1 voorheen een serviceflatwoning werden genoemd, werd dat per 1 oktober 2015 met de aanpassing van het woningwaarderingsstelsel, een zorgwoning. Met die naamswijziging werd ook het eisenpakket aan de woning aangescherpt. De woningen voldoen echter niet aan dat totale eisenpakket. Ondanks dat is toch de huurtoeslag van 35% voor een zorgwoning voortgezet. “Dit was onterecht”, zegt ZZG Zorggroep daar nu over. Daarom wordt per 1 april die huurtoeslag verwijderd, waardoor de huur verlaagt.

Geen uitspraken

Bovendien wordt het teveel aan betaalde huur verrekend met de (oud)bewoners. Het bedrag zal per oud-huurder verschillen. ZZG Zorggroep laat DeGroesbeek.nl desgevraagd weten hier verder geen uitspraken over te willen doen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl. Video: Streekomroep RN7.


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen