Oortjeshekken niet blij met mogelijk parkeerverbod op de dijk

OOIJ – Restaurant Oortjeshekken in Ooij is niet blij met de gedachte dat er mogelijk een parkeerverbod wordt ingesteld op de Erlecomsedam in Ooij.

Dat laat het restaurant in een brief aan de gemeente Berg en Dal weten.

Situatie

Op de Erlecomsedam mag op dit moment in principe geparkeerd worden op de rijbaan en in de bermen. Op enkele plekken geldt er een parkeerverbod vanwege de doorstroming en de verkeersveiligheid. Dat wordt aangegeven met gele onderbroken strepen. Een totaalverbod is er nog niet, maar volgens Oortjeshekken wordt dat mogelijk wel een actiepunt van het college.

“Parkeren dan allemaal bij ons”

Voor Oortjeshekken zouden er alleen maar nadelen zijn als het parkeer- en stopverbod daadwerkelijk wordt doorgezet. Op mooie dagen komen er veel bezoekers naar de Bisonbaai. “Die parkeren dan bij ons, en de bezoekers van de buren ook”, stelt Oortjeshekken. Vissers en recreanten met auto met fietsdragers parkeren bij het restaurant en gaan de hele dag fietsen.

Weiland

Wim Reijnen zou, zo staat in de brief, een weiland ter beschikking stellen voor een kleine prijs (€ 2,-). Volgens Oortjeshekken is dat weiland niet geschikt voor mindervaliden en ook vaak dicht. De wei is regelmatig te nat, waardoor auto’s er misschien niet uit kunnen en in ieder geval de wei stuk rijden. Volgens het restaurant moet de wei gratis zijn en Reijnen gecompenseerd worden door de gemeente of Staatsbosbeheer.

Te hard op de dijk

Meestal ontstaat de echte drukte als de Bisonbaai vol ligt. “Dit valt onder het beheer van Staatsbosbeheer. Staatsbosbeheer kan wellicht net als bij de Milingerwaard een parkeerplaats maken voor de Bisonbaai”, biedt Oortjeshekken als oplossing. Tot slot maakt men zich ook zorgen om de verkeersveiligheid. “Als er niet geparkeerd mag worden, rijden automobilisten een stuk harder over de dijk. Dat is juist gevaarlijk”, aldus Oortjeshekken.

De raad heeft de brief in juni voor kennisgeving aangenomen en een inhoudelijke reactie daarop zal niet volgen. De gemeente laat desgevraagd tegenover DeGroesbeek.nl weten dat de zorgen van Oortjeshekken worden meegewogen in de toekomstige besluitvorming.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen