Ontwerp nieuwe speelplek Hamerplein bekend

BERG EN DAL – Kinderen (12 jaar en jonger) uit het dorp Berg en Dal hebben woensdag een nieuw ontwerp voor speelplek Hamerplein, een speelplaats langs het Hamersveld, gekozen.


Klik hier om de afbeelding op een groter formaat te bekijken. Voor de volledige grootte kunt u de afbeelding het beste even opslaan op uw PC.

Dit gebeurde door te stemmen. Kinderen mochten hun favoriete ontwerp uitkiezen.

Grote opkomst

In totaal zijn 118 kinderen komen stemmen. De opkomst bij het kiezen van een speelplek was eerder nog nooit zo groot. Na het bekijken van de plannen konden de kinderen hun stem uitbrengen in een stemhokje. Dit deden ze door de smiley voor het leukste ontwerp in te kleuren. Daarna ging het stembiljet dubbelgevouwen in de stembus.

Kabelbaan met palenwoud

Om 19:00 uur is de stembus geleegd. De uitslag was duidelijk. Het ontwerp van Nijha (kabelbaan met palenwoud) is gekozen door 52 kinderen. Daarna was het ontwerp van Kompan (de minigraver) het meest interessant. Als laatste is het ontwerp van Proludic (groene glijbaan) geëindigd.

Binnenkort spelen in nieuwe speeltuin

Over 8 weken gaat de gemeente aan de slag met het bouwen van de nieuwe speeltuin. Als alles volgens planning loopt, kunnen kinderen al in de zomervakantie lekker spelen in hun eigen gekozen speeltuin.

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal, DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen