Onthulling buurtpreventiebord in Berg en Dal

BERG EN DAL – Maandagochtend heeft burgemeester Mark Slinkman samen met D66-carrousellid Mark Franssen een Whatsapp-buurtpreventiebord onthuld in Berg en Dal.

Dat gebeurde aan de Molenbosweg, nabij de tennisbanen in het dorp. Het was één van de vijf borden die in Berg en Dal komen te hangen. In het dorp zijn vier Buurtgroepen opgericht.

Wat is het?

Een BuurtWhatsApp is een moderne vorm van de ouderwetse buurtwacht. Binnen een BuurtWhatsApp-groep kunnen bewoners verdachte situaties snel aan elkaar melden. De gemeente Berg en Dal wil BuurtWhatsApp-groepen in alle dorpen van de gemeente.

Daling woninginbraken

De gemeente plaatst bij alle toegangswegen van het dorp een waarschuwingsbord met de tekst “Attentie WhatsApp Buurtpreventie”. Veel dorpen en buurten in Nederland werken al met een BuurtWhatsApp. En met succes. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken zelf gehalveerd.

Bijna volledige dekking

Berg en Dal is na Beek, Ooij, Groesbeek, Leuth, Breedeweg, Millingen aan de Rijn, Groesbeek-Horst en Kekerdom het negende dorp in de gemeente dat nu een dekkend aantal BuurtWhatsApp-groepen heeft.

Er volgen, zo liet Slinkman desgevraagd weten, nog twee dorpen: Heilig Landstichting en Ubbergen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.