Onthulling Beweeg- en Ontmoetbankjes Vitaal Berg en Dal

BERG EN DAL – Op woensdag 20 juni aanstaande zullen negen vernieuwde bankjes in Berg en Dal (dorp) worden onthuld.


Foto ter illustratie. Foto en rechten: Erik Schlijper.

Deze bankjes maken het eenvoudiger voor o.a. senioren om zich te voet door het dorp te begeven en elkaar bij activiteiten (of op de bankjes) te ontmoeten.

Aanloop

Nadat in 2015 op het terrein van de Vijverhof een beweegtuin werd geplaatst, volgden gesprekken over een beweegroute. Deze route verbindt de twee delen van het dorp. Dorpsbewoners gaven aan dat de plaatsing van een aantal bankjes in het dorp al zou zorgen voor meer beweging. Zo kunnen mensen die wat slechter te been zijn, toch haalbare afstanden overbruggen. En op deze manier kunnen ze vervolgens deelnemen aan activiteiten of elkaar wat vaker spontaan tegenkomen.

Lokaal en Vitaal

De bankjes maken deel uit van het project Vitaal Berg & Dal bekend van o.a. de Toektoek en de mozaïektafel bij dorpshuis Kerstendal. Op initiatief van Opbouwwerk Forte Welzijn zijn diverse partijen aan elkaar verbonden en wordt er samengewerkt aan het vitaal houden van het dorp Berg en Dal door ontmoeten, meedoen en bewegen te stimuleren.

Gemeente Berg en Dal heeft de plaatsing van de bankjes mogelijk gemaakt en deze zijn door lokale sponsoren betaald:
– NIMCO / Xsensible
– De Stuwwal ondernemersverening
– Dorpsraad Berg & Dal
– Dorpshuis Kerstendal
– Villa Hamer
– Huisartsenpraktijk Berg & Dal
– Mareske Spirituele Kunst
– Vitaal Berg & Dal projectgroep

Aanwezig zijn?

Iedereen is welkom bij de onthullingswandeling. Aanmelden is niet nodig. Woensdag 20 juni van 10.00 – 11.30 uur. Start: dorpshuis Kerstendal Berg en Dal.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.