Online belastingaangifte doen? De bieb helpt je op weg!

REGIO – De blauwe envelop is weer binnen: vóór 1 mei 2018 moet je aangifte doen voor de inkomstenbelasting.

Dit gaat via de online omgeving van de Belastingdienst.

Hulp

Vind je het lastig om je belastingaangifte online te doen en heb je hier hulp bij nodig? Bibliotheken bieden gratis informatiebijeenkomsten om bij de Belastingdienst online je weg te vinden. In de bibliotheken in Malden, Beuningen, Elst, Bemmel, Beek-Ubbergen en Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen zijn in maart gratis informatiebijeenkomsten om kennis te maken met de online omgeving voor belastingaangifte. Na een stapsgewijze uitleg kun je thuis zelf aan de slag met je aangifte. Ook kun je gratis en veilig gebruik maken van een computer en printer in de bibliotheek.

Digitaal vaardig worden

Meer hulp nodig bij je aangifte? Daarvoor verwijst de bibliotheek door naar organisaties in je eigen regio. Handig gebruik maken van alle mogelijkheden de digitale overheid? Zoals het aanvragen van een DigiD, huurtoeslag of zorg? Volg dan de gratis cursus ‘Werken met de digitale overheid’ van de bibliotheek. Cursist Theo Kuijpers (68): “Ik sta nu niet meer een half uur bij de Belastingdienst in de wacht voor ik iemand aan de telefoon krijg, ik regel het gewoon online.”

Waar zijn de bijeenkomsten?

Kijk voor alle activiteiten die de bibliotheek biedt om digitaal vaardiger te worden op www.obgz.nl/digitaalvaardig of vraag ernaar in de bieb. In onderstaande bibliotheken kun je in maart terecht voor de gratis informatiebijeenkomst: “Online belastingaangifte doen – Hoe werkt dat?”

• Bibliotheek De Mariënburg, Nijmegen: Donderdag 8 maart, 18.30-20.30 uur
• Bibliotheek Malden: Vrijdag 9 maart, 18.30-20.30 uur
• Bibliotheek Beuningen: Maandag 5 maart, 18.30-20.30 uur
• Bibliotheek Elst: Woensdag 14 maart, 19.00-21.00 uur
• Bibliotheek Bemmel: Dinsdag 6 maart, 18.00-20.00 uur
• Bibliotheek Beek-Ubbergen: Zaterdag 10 maart, 11.30-13.30 uur

Meer informatie of aanmelden voor een bijeenkomst? Neem contact op met Bart van Helvoort van de bibliotheek: bvhelvoort@obgz.nl of bel 024-3274950.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen