Omloop der Zevenheuvelen introduceert ‘Berg & Dal-klassement’

BERG EN DAL – De Omloop der Zevenheuvelen komt met een primeur in de wielerwereld: het ‘Berg & Dal-klassement’.


Omloop der Zevenheuvelen. Foto: Sven Nijhof.

Een prijs voor de beste klimmer (en daler) in de wielerkoers die op zondag 8 juli weer verreden wordt in Berg en Dal.

Heuvels

“Elke grote wielerkoers kent een bergklassement, denk aan de bolletjestrui in de Tour de France. De Omloop kent geen hooggebergte, maar staat bekend om zijn opeenvolging van heuvels”, aldus de organisatie.

Berg & Dal-sprint

Tijdens elke ronde van 10,3 km langs Wyler, Groesbeek en Berg en Dal zijn er door de deelnemers punten te verdienen in de ‘Berg & Dal-sprint’ waarvan de streep getrokken ligt ter hoogte van camping Nederrijkswald. “Omdat de klim in het rondje begint onderaan de Zevenheuvelenweg en twee heuvels verderop eindigt, is bedacht dit geen bergsprint, maar een ‘Berg & Dal-sprint’ te noemen, verwijzend naar de aard van het parcours én de naam van de gemeente waar het evenement plaats vindt.” Wie gedurende de rondjes de meeste punten in de ‘Berg & Dal-sprint’ verdient, wordt na afloop van de wedstrijd op het podium gekroond tot allereerste winnaar van een ‘Berg & Dal-klassement’.

Alleen inschrijven Fakro’s Mooiste nog mogelijk

De Omloop der Zevenheuvelen kent op zondag 8 juli drie wedstrijden, met elk hun eigen klassement. Inschrijven voor deze wedstrijden is niet meer mogelijk; het maximale deelnemersaantal is reeds bereikt. Deelnemen aan de toertocht van het evenement (Fakro’s Mooiste) is nog wel steeds mogelijk. Inschrijven kan via de website van het evenement.

Meer info staat op www.omloopderzevenheuvelen.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen