Nuchtere bestuurders parkeren gratis tijdens Vierdaagse

NIJMEGEN – Bezoekers van de Vierdaagsefeesten kunnen op 18 en 19 juli gratis parkeren op een bijzonder parkeerterrein.


Foto: Streekomroep RN7.

Alcoholslagboom

Dan wordt een aparte parkeerplaats ingericht die is voorzien van een speciale Alcoholslagboom. De parkeerplaats is speciaal voor automobilisten die afspreken geen alcohol te drinken. De slagboom gaat dan ook alleen open voor bestuurders die na een blaastest aantoonbaar nuchter zijn.

VIP-parkeerplaats

Op woensdag 18 en donderdag 19 juli is bij P+R Nijmegen Noord een speciale VIP parkeerplaats ingericht voor automobilisten die afspreken om geen alcohol te drinken. De bezoekers kunnen vanaf de parkeerplaats met een pendelbus naar het centrum. Parkeren is gratis voor bestuurders die afspreken niet te drinken, en na afloop van het evenement in een Dräger alcoholslot wilt blazen. Er zijn ongeveer 200 parkeerplekken gereserveerd en er geldt: vol=vol. Mark Prinsen namens de Stichting Vierdaagsefeesten: “Ook wij vinden natuurlijk dat je niet met drank op moet gaan rijden. Als organisatie willen we ook graag dat onze bezoekers weer veilig thuiskomen. Deze actie is een hele ludieke manier om bezoekers ervan bewust te maken dat drank en autorijden niet samengaan”.

Belonen goed gedrag

De hele week zijn er actieteams bij de Vierdaagsefeesten aanwezig om automobilisten die zonder invloed gaan rijden te belonen. Ook worden automobilisten opgeroepen openlijk de afspraak te maken om niet met drank of drugs achter het stuur te stappen. Iedereen kan ook online meedoen door op de speciale knop te klikken.

Aantal verkeersdoden terugdringen

Uit schattingen van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk onderzoek Verkeersveiligheid) vallen er in Oost-Nederland jaarlijks tussen de 16 en 35 verkeersdoden en meer dan 400 ernstige verkeersgewonden door het gebruik van alcohol, drugs en zware medicijnen. Conny Bieze, vicevoorzitter van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost-Nederland en gedeputeerde provincie Gelderland: “Iedere verkeersdode of gewonde is er één teveel. Daarom maken we mensen bewust van wat zij zelf kunnen doen aan hun eigen veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers. De Alcoholslagboom is een prima initiatief. Ik hoop dat de parkeerplaats snel vol is!”.

Artikel met dank aan onze mediapartner Streekomroep RN7. Op de hoogte blijven van ál het Vierdaagsenieuws? Check dan RN7.nl/Vierdaagse.

Toevoeging redactie: Voor parkeermogelijkheden in Groesbeek op 19 juli (dag van Groesbeek), klik hier. Geen Alcoholslagboom, maar de regels zijn er niet anders om 😉

Bron/Tekst: Streekomroep RN7 & DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen