Nijmeegse Fietsvierdaagse 2018

NIJMEGEN – Eind augustus is ie weer: de Nijmeegse Fiets4daagse.

1, 2, 3, of 4 dagen kunnen mensen sportief genieten van al het moois wat de regio Nijmegen te bieden heeft.

Grootste na Drenthe

Steeds meer mensen weten het evenement te vinden. Op de Drentse Fiets4daagse na, is de Nijmeegse Fiets4daagse inmiddels het grootste meerdaagse fietsevenement van Nederland. Niet voor niets weten steeds meer fietsliefhebbers het evenement te vinden: met de jaarlijks wisselende routes over mooie fietspaden door een rijk, gevarieerd landschap is er dagelijks veel te beleven.

Opa&Oma kleinkindcombi

Jong en oud doet mee aan dit familie-evenement en om dat nog meer te stimuleren is er de aanbieding voor grootouders die met hun kleinkinderen meedoen: de kleinkinderen doen dan gratis mee.

Drie afstanden per dag

Met maar liefst drie afstanden per dag is de keuze dit jaar reuze bij de Fiets4daagse. Deelnemers konden al kiezen voor 1, 2, 3 of 4 dagen fietsplezier en daarbij dagelijks wisselen van afstand. Dit jaar is daar een derde afstand, de ‘familyfun’-route van ongeveer 25 kilometer bijgekomen. De langste afstand is iets ingekort tot ongeveer 65 kilometer, waardoor meer e-bikers ook de langste route vaker durven kiezen.

Green Capital

Nijmegen is dit jaar Green Capital, de groene hoofdstad van Europa. Tijdens de Fiets4daagse kunnen de deelnemers zelf zien en beleven waarom dat zo is. Tal van duurzame projecten worden onderweg aangedaan. Niet alleen in de stad, maar ook daarbuiten. Het meest zichtbaar is het aantrekkelijke fietspadennetwerk in de stad en naar de omliggende kernen. Weervrouw en ‘duurzamoloog’ Margot Ribberink is als ambassadeur van Green Capital erg enthousiast over de Nijmeegse Fiets4daagse: ?“Wat is er nu mooier dan op het ultieme duurzame vervoermiddel, de fiets, onze mooie, groene stad en omgeving te bezoeken”? Margot Ribberink zelf is er ook bij tijdens het event. Zo lost zij donderdagmiddag 23 augustus op een verrassende, duurzame manier het startschot.

Fiets4daagse app

Voor nog meer gemak onderweg is er dit jaar een speciale app in de maak, waarmee deelnemers de route onderweg nog makkelijker weten te vinden. Ook de superstops (leuke pauzeplekken) staan er op aangegeven, de oplaadplekken voor e-bikes en andere interessante wetenswaardigheden onderweg. Op deze manier wordt de deelnemers nóg meer beleving en gemak geboden tijdens de fietstocht.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen