Nieuwe school Berg en Dal niet van start in 2018

BEEK-BERG EN DAL/MILLINGEN AAN DE RIJN – De nieuwe basisschool in de gemeente Berg en Dal kan dit jaar nog niet starten.


Het zit Michelle Veugelers (links) en Isa Claassens (rechts) nog niet mee. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

“Gekkenwerk”

De enige locatie waar dat wel zou kunnen, is Millingen aan de Rijn. De initiatiefneemsters zien dat niet zitten, omdat er te weinig animo vanuit die kern is: 2%. “Het zou gekkenwerk zijn om daar te starten”, zeggen zij.

Akkoord is er al

Isa Claassens en Michelle Veugelers zijn al enige tijd (bijna 4 jaar) bezig om een nieuwe basisschool in de gemeente te starten. Na wat hordes te hebben genomen, hebben zowel de gemeenteraad in Berg en Dal als het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) groen licht gegeven voor de komst van de school. De champagne kon los.

Liever naar Beek

Vraag blijft alleen wat de nieuwe locatie wordt. DeGroesbeek.nl publiceerde in maart de vier beoogde locaties: twee in Groesbeek, één in Millingen en één in Beek-Berg en Dal. Laatstgenoemde locatie heeft de voorkeur voor Claassens en Veugelers. “Er is een reële mogelijkheid om in Beek te starten in de loop van 2019, waar ruim 75% van de geïnteresseerde ouders ons graag ziet”. Onderzoeken lopen inmiddels, ook naar een locatie in Heilig Landstichting.

Pijnlijk

De school kan dus op termijn wel open, maar daar zit wat vertraging in. Ook pijnlijk voor de twee dames. “Voor ons persoonlijk is het na ruim 3,5 jaar keihard buffelen, naast werk en gezin, echt tijd voor een opening”, laten zij weten.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen