Nieuwe privacywet: gemeente organiseert cursus voor vrijwilligers

GEMEENTE BERG EN DAL – Er is een nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wet heeft ook invloed op het werk van verenigingen, stichtingen en vrijwilligers in onze gemeente.


Afbeelding: gemeente Berg en Dal.

Waarom de cursus?

Mensen krijgen meer rechten en organisaties meer verplichtingen. Daarom organiseert de gemeente Berg en Dal op dinsdag 26 juni een cursus over de AVG. Veel vrijwilligers willen weten hoe zij met deze nieuwe regels om moeten gaan. Dit zijn bijvoorbeeld vrijwilligers van een vereniging, buddy’s schuldhulpverlening of ouderenadviseurs.

Wat leert u in de cursus?

U leert wat de AVG betekent voor uw stichting of vereniging. Na afloop van de cursus weet u welke stappen u moet ondernemen en krijgt u praktische tips om aan de slag te gaan. Deze cursus bestaat uit één avond.

Wanneer?

Datum: dinsdag 26 juni
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: gemeentehuis Groesbeek

Aanmelden?

Doe dat voor 18 juni bij Jelle Blijham. Stuur een mail naar j.blijham@bergendal.nl of bel naar 06-14624783. Ook als u meer informatie wilt, kunt u met Jelle contact opnemen.

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.