Nieuwe onderwijsvorm “10-15” in Groesbeek

GROESBEEK – Het Montessori College en de Stichting Primair Onderwijs Groesbeek (SPOG) starten samen een nieuw initiatief voor leerlingen van 10-15 jaar.

Enerzijds om de doorgaande lijn van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs te bevorderen, anderzijds om een nieuw onderwijsconcept neer te zetten dat gebaseerd is op het Agora onderwijs in Roermond.

Ontwikkelbehoefte

Onderwijs dat niet uitgaat van bestaande kaders maar vanuit anders denken. Onderwijs dat dus niet persé plaats vindt in een lokaal, met lesmethodes, toetsen, cijfers en een leraar voor de klas. Leerlingen van diverse niveaus en leeftijden leren met en van elkaar en met hoofd, hart en handen. We sluiten aan bij de ontwikkelbehoefte en talenten van de leerlingen. Wij starten dit 10-15 initiatief in augustus 2018.

Nieuwsgierig geworden?

Op 5 februari (19.00 – 21.00 uur) vindt er een informatieavond plaats, verzorgd door beide initiatiefnemers, op het Montessori College in Groesbeek aan de Spoorlaan 16. Er wordt onder andere gesproken door ervaringsdeskundigen waaronder Sjef Drummen, directeur van het Agora onderwijs in Roermond. Ook zal een collega, een ouder en een leerling meekomen.

Aanmelden informatieavond

Bent u nieuwsgierig naar deze vernieuwende onderwijsvorm en wilt u er meer over weten? Bezoek dan één van onze informatieavonden. U kunt zich aanmelden bij Chantal van Kampen: c.vankampen@montessoricollege.nl. Voor meer info kunt u mailen naar a.nas@montessoricollege.nl

Bron: DeGroesbeek.nl, Montessori College


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.