Nieuwe basisschool mogelijk in Kulturhus Beek, extra optie in Groesbeek

GROESBEEK/BEEK-BERG EN DAL – De nieuwe basisschool in de gemeente Berg en Dal komt mogelijk in het Kulturhus in Beek-Berg en Dal.


Het zit Michelle Veugelers (links) en Isa Claassens (rechts) nog niet mee. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het college heeft inmiddels al een principebesluit genomen hierover. Dat liet wethouder Annelies Visser (Polderbreed) de raad donderdagavond weten.

Tweede optie in Groesbeek

Daarnaast is er nog een tweede locatie in beeld en die is gelegen aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Dat is de voormalig Gerardus Majella-school. Clown Kwibus zit daar nu. Doel van de tweede locatie is om aan de benodigde hoeveelheid leerlingen te komen. Dat moeten er 200 zijn, maar het Kulturhus is daar te klein voor. Door uit te breiden met een tweede locatie kan dat aantal alsnog gehaald worden.

Open avonden

Er worden in augustus in het Kulturhus in Beek-Berg en Dal twee open avonden georganiseerd om de belangstelling onder de ouders te peilen. Pas dan zal er wat meer duidelijkheid zijn. Over de open avonden wordt door de initiatiefneemsters nog gecommuniceerd.

De school start niet in 2018

De gemeenteraad van Berg en Dal stemde in de zomer van 2017 in meerderheid voor de komst van een nieuwe school om het keuzeaanbod voor ouders te vergroten. De nieuwe basisschool zal 50 weken per jaar open zijn, elke werkdag van 08:00 uur tot 18:00 uur. De school hoopte in 2018 te kunnen starten, maar dit gaat niet door. Dan zou er gestart moeten worden in Millingen, maar daar is geen draagvlak voor.

De school wil nu in augustus 2019 starten.

Dossier nieuwe basisschool Berg en Dal.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen