[Video] Nieuwbouw Bevrijdingsmuseum Groesbeek april 2019 gereed

GROESBEEK – Als alles volgens planning verloopt kan het vernieuwde Bevrijdingsmuseum in de lente van 2019 de deuren openen.


Video met dank aan onze mediapartner Streekomroep RN7.

In dat jaar zijn ook de festiviteiten rondom 75 jaar Market Garden.

Groei

Het nieuwe museum in Groesbeek zal in omvang groeien van 2.250 m2 naar 3.000 m2. Centraal staat het grensoverschrijdende vrijheidsverhaal van de Tweede Wereldoorlog, de aanloop, wederopbouw en de relatie met de actualiteit rond vrijheid, democratie en mensenrechten.

125.000 euro nodig

De museumdirectie wil in het kader van het nieuwbouwproces de Omgevingsplanprocedure starten. Daarvoor is een Definitief Ontwerp (DO) en de omgevingsvergunningaanvraag nodig. Het museum heeft daar geen eigen middelen voor en om die reden de gemeente Berg en Dal gevraagd om € 125.000,- beschikbaar te stellen. Dat bedrag komt ten laste van de € 600.000,- die eerder door de gemeenteraad van de voormalige gemeente Groesbeek onder voorwaarden is toegezegd.

Gebouw kan gerealiseerd worden

De totale kosten van de investeringen bedragen 6,8 miljoen euro. Daarvan is door geldschieters inmiddels al 5,2 miljoen euro toegezegd en dat is volgens burgemeester en wethouders in Berg en Dal genoeg om het gebouw te kunnen realiseren. De provincie Gelderland, het Vfonds, Interreg/Euregio en het VSB-fonds zijn belangrijke financierders. Berg en Dal heeft een sluitend geactualiseerde meerjarenbegroting ontvangen.

In het openingsjaar worden 80.000 bezoekers verwacht en in de jaren daarna 70.000.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met onze mediapartner Streekomroep RN7.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl & RN7. Video: RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen