[Nacompetitie] Boys eenvoudig langs Achilles ’29

GROESBEEK-BREEDEWEG – Zondag stond voor Groesbeekse Boys en Achilles ’29 de eerste wedstrijd in de nacompetitie, met als inzet een plaats in de derde klasse, op het programma.

Achilles ’29 blijft in 4e klasse

Groesbeekse Boys wist de thuiswedstrijd op sportpark Breedeweg vrij eenvoudig met 3-0 winnend af te sluiten. Door dit resultaat speelt Groesbeekse Boys zondag 10 juni de tweede wedstrijd in deze nacompetitie. Voor Achilles ’29 zit het seizoen erop. Volgende jaargang komen zij opnieuw in de vierde klasse uit.

Veel publiek

Er waren veel toeschouwers bij de derby op sportpark Breedeweg aanwezig. Na een aftastend begin zagen zij Groesbeekse Boys in de eerste helft een comfortabele 3-0 voorsprong nemen. Toch kwam het eerste echte gevaar van de Heikant bezoekers. Jeffrey Hoogenbosch wist ternauwernood een scherpe corner van Sam Derks uit het doel te werken.

Snel beslist

Daarna volgden de kansen voor Groesbeekse Boys in rap tempo. Dave Kleijnen zag zijn kopbal door de Achilles doelman tot corner verwerkt worden. Enkele minuten later overkwam Sander Bisseling hetzelfde maar had hij wel succes bij de corner die daarop volgde. Maarten v.d. Burg verdubbelde kort daarop de marge. Na een goede individuele actie schoot hij in de korte hoek binnen. Nadat Jorn v.d. Horst een goede kans op 3-0 liet liggen was het opnieuw Maarten v.d. Burg die na een mooie aanval wist te scoren. Nog voor het rustsignaal had Sander Bisseling de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien maar zijn inzet van dichtbij ging rakelings over.

Na rust

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Er gebeurde vrij weinig. Groesbeekse Boys controleerde het spel waardoor Achilles ’29 niet in staat was de wedstrijd te laten kantelen. Sander Bisseling en Maarten v.d. Burg waren namens Groesbeekse Boys nog dicht bij een doelpunt aan de andere kant bracht Jeffrey Hoogenbosch redding op een schot van kenau Loeffen.

Vervolg nacompetitie

Groesbeekse Boys speelt zondag 10 juni tegen DVOL. Deze wedstrijd op sportpark Breedeweg begint om 14.00 uur. De winnaar speelt zondag 17 juni de finale van deze nacompetitie.

Bron: Groesbeekse Boys

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.