Montessori College laat leerlingen eetbare insecten ontdekken

GROESBEEK/NIJMEGEN – Jong geleerd is oud gedaan. Als het om gewoonten gaat is dat helemaal waar.


Smakelijk! Foto: Montessori College/Jimini’s.

Omdat duurzaamheid bij het Montessori College hoog in het vaandel staat is het jaar geopend met borrelinsecten als cadeau voor het personeel. Binnenkort krijgen alle leerlingen een les over het eten van insecten om ze zo bekend te maken met dit fenomeen.

Insectenrepen

Rector Berni Drop: “Leerlingen vinden duurzaamheid een leuk en belangrijk thema, in tegenstelling tot wat wij volwassenen vaak denken. Ze vinden het belangrijk om betekenisvol voor de wereld te zijn. Daarnaast zijn ze ook veel bezig met hun eigen gezondheid. Insecten eten, haakt aan voeding en de impact van het produceren van voeding op het milieu. Het verkopen van insectenrepen wakkert de discussie hierover aan.”

Juiste informatie belangrijk

“Educatie is een van de belangrijkste dingen als het gaat om het aanleren van nieuwe gewoonten” zegt Evelien Donkers, manager van Jimini’s Nederland en Duitsland. Dat is een webshop waar eetbare insecten kunnen worden gekocht. “Dat kwam al naar voren in het onderzoek wat ik heb gedaan voor mijn masterscriptie. Het is belangrijk dat je mensen de juiste informatie geeft om ze op basis daarvan zelf een keuze te laten maken, simpel weg een advies geven werkt niet. Ik ben ook heel erg blij dat ik het Montessori College dit stimuleert; ik hoop dat er veel (middelbare) scholen zullen volgen. We doen dit in samenwerking met Mensa Catering, de cateraar van de school.”

Presentatie in Groesbeek op 24 januari

In Nijmegen zal morgen (23 januari) gedurende de pauzes (10.30-10.50 en 11.50-12.20 uur) de presentatie van de Jimini’s-producten plaatsvinden. Voorafgaand wordt er tijdens de mentorlessen aandacht aan besteed. In Groesbeek zal deze presentatie op 24 januari van 11:50 uur tot 12:20 uur plaatsvinden.

“Product van insect eten wordt normaal”

Inmiddels werkt Jimini’s samen met de universiteit van Nijmegen, de universiteit van Wageningen, Bagels&Beans en ook het olympisch trainingscentrum Papendal. Het groeiende bewustzijn van onze ecologische voetafdruk wordt steeds groter en dringt op allerlei plekken in de samenleving door. “Over een aantal jaar zal het normaal zijn om zeker wekelijks een product van/met insecten te eten”, stelt het Montessori College.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen