Miljoen extra voor duurzaamheids- en stimuleringslening

GEMEENTE BERG EN DAL – De Duurzaamheidslening en de Stimuleringslening in de gemeente Berg en Dal zijn zo`n succes, dat het college nog eens 1 miljoen euro extra budget beschikbaar wil stellen hiervoor.

Het gaat om € 500.000,- afzonderlijk voor de beide leningen.

Duurzaamheidslening

Particuliere woningeigenaren en huurders die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen aan hun woning kunnen aankloppen bij de gemeente Berg en Dal voor een Duurzaamheidslening. De woningeigenaren kunnen een bedrag tussen de € 2.500,- en € 25.000,- lenen. De Duurzaamheidslening is een groot succes. In de vier maanden dat deze lening bestaat zijn er 67 aanvragen ingediend voor een totaalbedrag van ruim € 430.000. Huurders hebben geen aanvraag ingediend. Het beschikbare budget van € 500.000 is bijna uitgeput en daarom wordt dat potje aangevuld.

Stimuleringslening

Verenigingen en stichtingen die hun eigen accommodatie willen verduurzamen, maar hier geen geld voor hebben kunnen ook bij de gemeente terecht voor de Stimuleringslening duurzame maatregelen. Het budget hiervoor was een stuk lager: € 200.000,-. Met één lening, die nog wel moet worden toegekend, is de helft daarvan al weggesnoept. Vanuit de wandelgangen verneemt het college dat er meer verenigingen gebruik willen maken van deze regeling en een aanvraag van € 80.000,- lijkt er aan te komen. Genoeg reden dus om ook dat budget op te schroeven.

Omdat het gaat om leningen, zijn de kosten voor de gemeente te overzien. Deze bedragen maximaal € 8.750,- per jaar. De gemeenteraad moet in juni nog wel akkoord gaan met de plannen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen