Microbrouwerij bij Groentenhof Poelen in Groesbeek

GROESBEEK – Bij het bedrijf van de familie Poelen aan de Derdebaan 12 in Groesbeek wordt in een schuurtje een microbrouwerij gevestigd.

Terras bij Groentenhof Poelen aan de Derdebaan in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Burgemeester en wethouders zijn akkoord met de plannen. Het is een initiatief van de families Poelen en Mulders.

Pompoenen en B&B

Op de locatie aan de Derdebaan zijn op dit moment een tuinbouwbedrijf met pompoenen en een B&B “Het Balkon van Groesbeek” gevestigd. Bij de B&B hoort een gemeenschappelijke ruimte met kleine keuken en een buitenterras dat van april tot november op zondag tussen 10:00 en 17:00 uur ook voor passanten geopend is. De locatie is vooral bekend om het prachtige uitzicht over het landschap langs de Zevenheuvelenweg.

Bier brouwen in garage

De familie Mulders (vader en twee zonen) zijn enkele jaren geleden begonnen met het brouwen van bier in de garage van hun eigen woning. Zij willen dit nu uitbreiden door de verkoop van bier aan lokale horecabedrijven. Tevens wil men proeverijen en rondleidingen organiseren. Bij het tuinbouwbedrijf van Poelen is een schuur van 25m2 beschikbaar, die daar voor gebruikt kan worden.

Streekdiner

De hop kan worden geteeld op een klein stuk veld van de pompoenenkwekerij en het terras van de aanwezige B&B kan worden gebruikt voor de proeverijen. Een van de Mulders-zonen wil maandelijks een streekdiner voor maximaal 50 personen organiseren.

Vergunningen aanvragen

“Het plan past prima in het economische en toeristische beleid van de gemeente”, zegt het college in Berg en Dal. De samenwerking tussen de twee families duurt aanvankelijk 5 jaar, daarna wordt bekeken hoe de zaken verder verlopen. Bij positieve ervaringen kan een definitieve vergunning worden afgegeven, in een ander geval stopt de samenwerking.

De initiatiefnemers moeten nu eerst een vergunning (ook drank- en horeca) aanvragen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen