Maatregelen asfalt Heerbaan op zijn vroegst in 2019

MILLINGEN AAN DE RIJN – De verbeteringsmaatregelen aan de Heerbaan in Millingen aan de Rijn zijn op zijn vroegst in 2019.


Heerbaan in Millingen aan de Rijn. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl (archief 2016).

Als de maatregelen überhaupt nodig zijn.

Raadsvragen na artikel

DeGroesbeek.nl publiceerde begin maart het bericht dat de gemeente Berg en Dal de asfaltconstructie op een stuk tussen Hotel Millings Centrum en de Burgemeester Eijckelhofstraat heeft afgekeurd. Naar aanleiding van dat artikel stelde PvdA Berg en Dal raadsvragen, waar burgemeester en wethouders inmiddels op hebben gereageerd.

Gemiddelde gebruiker merkt niets”

“Voorafgaand moet het ons van het hart dat wij de suggestieve toon van de vraagstelling veroordelen”, begint de beantwoording van de PvdA-vragen. PvdA sprak over een “rampzalige situatie” en deelde een sneer uit naar de politieke partij GJS (zie vragen hieronder). Dit bleek echter nergens op gebaseerd. PvdA ging er vanuit dat het artikel een persbericht vanuit de gemeente betrof, maar dit was niet het geval.

Maximaal 2 dagen hinder

Er is op de Heerbaan sprake van wat oneffenheden, maar een gemiddelde gebruiker zal hier eigenlijk niets van merken. “Vooral vakmensen hebben hier last van”, weet het college. Het is dan ook de vraag of de verbeteringsmaatregelen wel echt nodig zijn. Over enige tijd wordt (vervroegd) groot onderhoud aan de deklaag uitgevoerd. Dat zal op zijn vroegst in 2019 zijn, maar waarschijnlijk later. De Heerbaan hoeft daarvoor niet voor lange tijd afgesloten te worden. Het is één dag frezen en één dag asfalteren, dus de hinder voor Millingenaren zal beperkt zijn.

€ 106.000,- meer

De aannemer heeft volgens wethouder Alex ten Westeneind verder prima werk geleverd. Wel is er een boete van € 10.000,- uitgedeeld voor het gedeelte dat is afgekeurd. De kosten waren geraamd op € 692.000,-, maar vielen € 106.000,- hoger uit. Dat kwam onder andere door de openbare verlichting, hogere interne kosten, lagere subsidie en hogere stort- en sloopkosten.

Klik hier voor de raadsvragen en de beantwoording.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen