Luxe vakantieappartementen in woonboerderij Kekerdom

KEKERDOM – In de voormalige agrarische bedrijfswoning aan de Weverstraat 1 in Kekerdom komen mogelijk vier luxe vakantieappartementen met een gezamenlijke ruimte voor koken en eten.


De woonboerderij in Kekerdom. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Burgemeester en wethouders in de gemeente Berg en Dal zijn akkoord met een verzoek van twee Nijmegenaren.

Bedrijfswoning in voormalige graanschuur

Buiten de vier appartementen wil het tweetal de voormalige graanschuur op die locatie gebruiken om hun eigen (bedrijfs)woning in te realiseren. Een vrijstaande schuur dient dan als bijgebouw bij de woning. Tot slot wordt het voormalige erf heringericht met beplanting en zonnepanelen voor eigen gebruik.

Toeristisch en economisch goed

Om de plannen door te kunnen voeren moet het bestemmingsplan eerst worden herzien. Volgens het huidige bestemmingsplan zijn de plannen namelijk niet mogelijk. Het college in Berg en Dal vindt de wijziging vooralsnog prima. De gebouwen blijven in stand en er wordt niets nieuws toegevoegd. De komst van vakantieappartementen past, zo zegt het college, binnen de economische en toeristische ambities van de gemeente Berg en Dal.

Voorwaarden

De verzoekers kunnen hun plan nu verder uit gaan werken. Voorwaarde is wel dat er rekening wordt gehouden met de landschappelijke inpassing. Het nieuwe bedrijf mag ook geen negatieve invloed hebben op het naastgelegen melkveebedrijf aan de Weverstraat 5. Daar is milieuonderzoek voor nodig. Er is dus nog wat werk aan de winkel voordat er definitief groen licht is.

De woonboerderij is herbouwd in 1926 en staat op de gemeentelijke monumentenlijst.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen