Leerlingen basisschool ’t Bijenveld onderhouden oorlogsmonument

LEUTH – Sedert enkele jaren hebben leerlingen van basisschool ’t Bijenveld in Leuth het oorlogsmonument van Leuth (bij de Remigiuskerk, red.) geadopteerd.


Foto en rechten: Henk Baron.

Schoonmaak en herdenken

Vorige week gingen 32 leerlingen aan de slag om de omgeving schoon te maken en daarbij de slachtoffers uit de oorlog te gedenken, samen met Wim Megens van het herdenkingscomité uit Leuth en hun leraren Juf Dione en meester Sandor Verkaart.

Bloemstukken

Nadat de leerlingen van de groepen 6 en 7 een week eerder in de school de foto’s van Wim Megens hadden bekeken en uitleg hadden gehad van Willem Schenk, kwamen ze woensdagmorgen gezamenlijk naar het Kerkplein, waar ze gelijk met het schoonmaken begonnen. Daarbij maakten de kinderen een paar bloemstukken, welke na afloop bij de monumenten geplaatst werden.

Namen

Op de linten werden alle namen van de leerlingen geschreven en dat zal ook bij de komende herdenking op 4 mei getoond worden. Alle kinderen zijn ook voor 4 mei uitgenodigd om bij de officiële herdenking aanwezig te zijn. Tijdens de eerder bijeenkomst in de school, waarbij het herdenkingscomité uitleg over de Tweede Wereldoorlog, de jaren 40/45 uur heeft gegeven, konden de kinderen hun vragen aan de personen die de oorlog hebben meegemaakt op papier zetten.

Die zullen op 4 mei, vanaf 19.00 uur tijdens de herdenkingsbijeenkomst in het Kulturhus beantwoord worden. Daar is iedereen welkom.

Artikel met dank aan Henk Baron. Klik hier voor meer foto’s.

Bron/Tekst: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen