Kranich Orde voor Paul Wilbers

KRANENBURG – De 69-jarige Paul Wilbers, oud-burgemeester van Ubbergen en oud-wethouder van Groesbeek, heeft zondagmorgen onder grote belangstelling in het Bürgerhaus te Kranenburg (DE) de hoge Kranich Orde in ontvangst genomen.


Paul Wilbers kreeg de Kranich Orde. Foto en rechten: Henk Baron.

Dit gebeurde nadat de vele prinsen en hun gevolg, alsmede de diverse genodigden in de kelder van het Bürgerhaus, gezamenlijk hadden ontbeten.

Wim Sanders

Spreker daar was onder andere Wim Sanders, die vorig jaar met zijn Grenzlandcomité de Kranichorden had gekregen. Hij noemde Paul Wilbers een legende. Naast het vele grensoverschrijdende werk dat hij jaren heeft verricht was hij volgens Sanders een uitstekend Buutreedner.

Verdiend

Daarbij gaf hij aan dat grenzen niet meer bestaan en dat je daar best trots op mag zijn. “Deze hoge onderscheiding is dik en dubbel verdiend”, zei Sanders. Als vervolg sprak ook Wilbers zelf op de voor hem bekende manier. Tijdens zijn verhaal was het enerzijds muisstil en afwisselend werd er voortdurend geapplaudisseerd en gelachen om zijn uitspraken.

18 verenigingen aanwezig

Vervolgens werd het gezelschap ontvangen in de grote zaal van het Bürgerhaus, waar de officiële uitreiking plaats vond door burgemeester Günter Steins van de gemeente Kranenburg. Met de 18 prinsen en prinsessen (er waren 18 carnavalsverenigingen uit Nederland en Duitsland aanwezig) en hun gevolg als getuigen.

Artikel met dank aan Henk Baron. Klik hier voor meer foto’s.

Bron: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen