Kranenburg krijgt nieuw, groter tankstation

KRANENBURG (DE) – In Kranenburg komt een nieuw en groter tankstation.


Het huidige tankstation (achtergrond) verkast naar de overkant. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het huidige tankstation naast Haus Hünnekes aan de Klever Strasse verhuist naar de overkant en krijgt 10 pompen, waarvan twee voor vrachtwagens. Dat meldt het Duitse RP Online.

Boodschappenparadijs

Kranenburg is voor veel Nederlanders al jaren een boodschappenparadijs. Doordat Nederlanders vooral in het weekend massaal naar Kranenburg komen, proberen de inwoners van Kranenburg hun rust te vinden in het nabij gelegen Kleve. Zij gaan liever daar boodschappen doen om zo de drukte bij de winkels in hun eigen dorp te vermijden. Voor hen is het allemaal iets teveel geworden.

Tanken

Nederlanders kunnen in Kranenburg niet alleen terecht voor goedkopere boodschappen, maar ook voor goedkope(re) benzine. Dat laatste zorgt in het kleine Duitse dorpje voor filevorming op sommige dagen. Bij de twee tankstations in het dorp is het druk en één van deze shops gaat verhuizen en uitbreiden.

Groot tankstation

Bedrijfsleider Wilfried van Brackel laat tegenover RP Online weten dat hij hoopt dat de werkzaamheden dit jaar nog kunnen beginnen. Hij wilde enkele jaren geleden al beginnen met de nieuwbouw, maar dat liep toen vertraging op. De openingstijden van het nieuwe tankstation staan in ieder geval vast: 06:00 uur tot 22:00 uur.

Uitbreiden Einkaufsarena

Het winkelparadijs van Kranenburg, de Einkaufsarena, wordt tevens uitgebreid. Er komt meer dan 6000 m2 beschikbaar. Van Rewe (3000 m2) en Penny (1300 m2) staat de winkeloppervlakte al vast, weet RP Online. Wat er verder nog in komt is niet bekend. In de herfst 2019 moeten alle vergunningen voor de winkelnieuwbouw klaarliggen.

[nggallery id=987]

Bron/Tekst: RP Online, DeGroesbeek.nl (vertaling)


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen