[Foto’s] Koningsdag 2018 gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Vandaag is het Koningsdag en zijn er in de gemeente Berg en Dal diverse activiteiten gepland.


Het was vrijdag gezellig druk op het Dorpsplein in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Onderstaande activiteiten staan op de planning:

Koningsdag Groesbeek 2018

Op vrijdag 27 april is het Dorpsplein (voor het gemeentehuis) van 8:30 uur tot circa 15:00 uur omgetoverd tot een leuke kindervrijmarkt. Er zijn spulletjes te koop en het publiek wordt verbaasd met muzikale talent, jongleren, goochelen, of personen die stil staan als Living Statue. Deze vrijdag zal er gezellige muziek klinken op het Dorpsplein. Er staan luchtkussens, er zijn ballonfiguren, je kunt je laten schminken of je kunt een glittertattoo laten zetten. Ook kun je reuze zeepbellen maken en er zijn stroopwafels en suikerspinnen te verkrijgen.

Op Koningsdag wordt bij De Wolfsberg ook het jaarlijkse Koningsfeest georganiseerd.

Koningsdag Groesbeek-Breedeweg 2018

Op 27 april zet het Oranjecomité van de Breedeweg een jaarlijkse traditie voort en organiseert de Koningsspelen. De kinderen uit de Breedeweg-Groesbeek van 0 tot 11 jaar zijn welkom.

Verzameling is om 10:30 uur op het Kerkplein, waar kinderen hun versierde fiets, step of skelter kunnen neerzetten. Onder begeleiding van fanfare Jubilate Deo trekken we door de wijk en komen om 11.30 uur bij het veld van de Groesbeekse Boys aan. Daar aangekomen is er de prijsuitreiking voor de mooist versierde fiets, step of skelter. Daarna starten de spelletjes in drie leeftijdscategorieën. Ook de kleinsten (0 tot 4 jaar) kunnen meedoen.

Koningsdag Millingen aan de Rijn 2018

Dertig jaar al organiseren de Deurdouwers in Millingen de Oranjefeesten. OFM (Oranje Festijn Millingen) is een begrip geworden in de regio. En natuurlijk krijgt Koningsdag dit jaar daardoor een bijzonder tintje. We beginnen om 10.30 uur met de optocht en aubade op het Kastanjeplein. Daarna is er de gebruikelijke braderie en vrije markt voor de kinderen en het gebruikelijke feest op het Oranjeplein met onder meer om 12.00 uur het concert van de fanfare Sint Cecilia.

Dit jaar zit er echter ook live muziek. Het duo Decibel zal het publiek die middag zeker vermaken. Voor de kinderen hebben we dit jaar tal van activiteiten en dergelijke. Zo hebben we naast de suikerspin nu ook popcorn. Er is een heel groot opblaasbaar dartbord (er wordt natuurlijk gegooid met aangepaste pijltjes), verder is er een klimparadijs, een speelgelegenheid voor de kleintjes en er is een formule 1-simulator. Alle kinderen maar ook groteren kunnen daarin de race van hun leven rijden. Je kunt je voor één keer Max Verstappen voelen.

Voor de volwassenen is er het gebruikelijke drankje, maar nu ook een uitgebreid hapje. In 8 kramen worden er op het Oranjeplein zelf tal van kleine lekkernijen aangeboden. De prijs hebben we bewust laag gehouden zodat u van meerdere lekkernijen kunt proeven. Denk daarbij bij voorbeeld aan loempia’s, hete kip, poffertjes, wraps, en diverse andere lekkernijen.

Van de gelegenheid maken we gebruik om de oud gedecoreerden nogmaals dringend te vragen zich op te geven voor de ontvangst op het Oranjeplein. Dit is om organisatorische redenen noodzaak. De Deurdouwers wensen u alvast een zonnige en mooie Koningsdag.

Koningsdag Beek-Berg en Dal 2018

Welk team is het slimst, het handigst en snelst op Koningsdag in Beek? Koningsdag Beek krijgt een nieuw uiterlijk. Dit jaar wordt het spel “De jacht op de kroonjuwelen” gespeeld. Is er op Koningsdag alleen de fantastische Jacht op de Kroonjuwelen? Nee hoor! De vertrouwde Vrijmarkt op de Rijksstraatweg is er ook. Reserveer alvast een gratis stuk kraam via deze link.

Meer info (ook over het nieuwe spel) via www.koningsdagbeek.nl.

Koningsdag Ooij 2018

In Ooij zullen er op Koningsdag vanaf 13:00 uur diverse activiteiten plaatsvinden. Het begint met een optocht met versierde fietsen. Die start op het Reiner van Ooiplein. Aansluitend is er een Defilé en Vendelhulde door “Schutterij Eendracht” en “Muziekvereniging Ooijse Toekomst”. Ook worden er weer heerlijke poffertjes gegeten.

Koningsdag Leuth 2018

Op vrijdag 27 april zal ook in Leuth Koningsdag weer volop gevierd worden! Het wordt een spannende en leuke dag vol met activiteiten voor alle kinderen uit Leuth. Het programma begint om 12.00 uur op het VVLK terrein. Dit jaar gaan we lasergamen! Daarnaast is er ook weer de spannende tokkelbaan. Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Ze kunnen op het springkussen, konijntjes knuffelen, schminken en nog veel meer! Op Basisschool ’t Bijenveld, kinderopvang Partou en bij de Spar zijn inschrijflijsten te vinden. Dus, schrijf je in en doe mee!

Foto’s van Koningsdagactiviteiten in de gemeente met ons delen? Mail ze naar info@degroesbeek.nl.

[nggallery id=992]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl & De Rozet


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen