Kindpakket: hulp voor kinderen uit arme gezinnen

GEMEENTE BERG EN DAL – Kinderen en jongeren uit arme gezinnen (inkomen tot 120% van bijstandsnorm) die geen gebruik kunnen maken van bepaalde producten of diensten krijgen wat hulp van de gemeente Berg en Dal.

Dat hebben burgemeester en wethouders besloten.

Uitbreiding huidige regeling

De gemeente stelt extra budget beschikbaar voor een zogeheten “Kindpakket”. Het betreft een uitbreiding van de reeds bestaande Doe Mee!-regeling. Die regeling zorgt er voor dat inwoners met een laag inkomen toch mee kunnen blijven doen met maatschappelijke activiteiten. Denk daarbij aan zwemlessen, bibliotheekabonnementen of lidmaatschappen bij verenigingen.

Laptop, fiets, zwemlessen

Voor kinderen zitten onder meer een laptop (voor school), tweedehands fiets, lidmaatschap bij een sportvereniging, kleding en zwemlessen A en B bij De Lubert in Groesbeek in het pakket. “Over het algemeen zijn dit de wat duurdere uitgaven. Kinderen in armoede kunnen meer meedoen aan diverse activiteiten, dit is wenselijk”, zeggen burgemeester en wethouders over de nieuwe regeling die door het leven moet gaan als “Doe Mee Plus”. Het kindpakket wordt ingezet in natura, maar er blijft onder meer vanwege keuzevrijheid ook verstrekking in geld mogelijk.

Financiën

Voor het terugdringen van armoede onder kinderen stelt het Rijk structureel € 85 miljoen beschikbaar. Berg en Dal krijgt sinds 2017 jaarlijks € 118.345,-. Er is nog € 230.000,- beschikbaar en met het totaal van € 348.345,- in het potje zal de gemeente het gaan redden. In het eerste jaar zullen de kosten € 284.000,- zijn, maar die vallen daarna lager uit omdat het aantal aanvragen in het begin het hoogst zal zijn.

In mei 2018 moet de besluitvorming helemaal rond zijn. Tegen die tijd zal er vanuit de gemeente Berg en Dal zelf nog gecommuniceerd worden over dit onderwerp en de exacte invulling van het Kindpakket. Ook zal er dan meer informatie zijn over het aanvragen er van.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen