Kinderen stemmen over speelplek Hamersveld Berg en Dal

BERG EN DAL – Op woensdag 25 april mogen alle kinderen van 12 jaar en jonger die in het dorp Berg en Dal wonen, kiezen welke speeltoestellen er komen op Speelplek Hamersveld.


Het Hamersveld in Berg en Dal. De speelplek met toestellen is te zien op de achtergrond. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl (archief 2016).

Stem uitbrengen

Tussen 14.00 en 19.00 uur kunnen zij in Dorpshuis Kerstendal hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Alle kinderen ontvangen binnenkort thuis een brief met een stempas. De speeltoestellen van Speelplek Hamersveld in Berg en Dal zijn aan vernieuwing toe. De kinderen uit Berg en Dal bepalen wat er op de nieuwe speelplek komt te staan.

Meedenken

In samenwerking met de Dorpsraad Berg en Dal hebben we de leerlingenraad van basisschool Titus Brandsma gevraagd om mee te denken over de nieuwe speelplek. De leerlingenraad heeft de gemeente een aantal kaders meegegeven, bijvoorbeeld dat zij graag klimmen, klauteren en glijden. Dit hebben we aan de leveranciers meegegeven. Zij maken alle drie een ontwerp voor de speelplek waarin de wensen van de leerlingenraad terugkomen.

Stemmen

Op dinsdag 24 april overhandigt de leerlingenraad in het gemeentehuis de kaders aan wethouder Alex ten Westeneind. Ze krijgen dan een korte uitleg over de gemeenteraad en mogen alvast de drie ontwerpen voor speeltoestellen bekijken. Op woensdag 25 april kan er dan gestemd worden op de drie ontwerpen.

Winnaar

Nieuwsgierig welk toestel de meeste stemmen krijgt? Iedereen is om 19.00 uur welkom in Dorpshuis Kerstendal (Kerstendalseweg 17 in Berg en Dal) om te horen welk ontwerp de meeste stemmen heeft gekregen. De uitslag komt ook op deze website. In de zomer kunnen de kinderen in Berg en Dal dan spelen op de nieuwe speelplek.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martine Berkelder via m.berkelder@bergendal.nl of via 14 024.

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen