Kermis Groesbeek 2018: nog ruimte voor 2 attracties

GROESBEEK – Carnaval is weliswaar net voorbij, maar men is inmiddels ook bezig met de kermis in Groesbeek.


Kermis in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal hebben zich bezig gehouden met gunningen voor de kermis en de promotie van de prikkelarme kermis. Voor het laatste wordt ook dit jaar € 2000,- beschikbaar gesteld.

Crazy Jumbo en Show Time zijn nieuw

Een aantal nieuwe exploitanten hebben interesse getoond in de Groesbeekse kermis. De Polyp en het Glazen Labyrint maken daarmee plaats voor twee nieuwe attracties: de Crazy Jumbo en de Show Time (vliegende draaizaak). Het kleurenspel en chocolade fruit komen dit jaar niet terug naar Groesbeek. Dit betekent dat er momenteel nog ruimte is voor 1 à 2 attracties. Dat wordt de komende tijd nader ingevuld.

Zelfde kermis- en woonwagenterrein

Het kermisterrein zal dit jaar hetzelfde zijn als voorgaande edities. Dat wil zeggen dat het gehele marktterrein, de stoep voor het gemeentehuis en gedeelte van de Dorpsstraat dus weer in gebruik worden genomen. In 2017 is de parkeerplaats van sporthal Heuvelland voor het eerst gebruikt als woonwagenterrein voor kermisexploitanten. Plan is om dat dit jaar, met aanpassingen, weer te doen. Een definitief besluit daarover volgt nog.

De kermis in Groesbeek vindt dit jaar plaats van zaterdag 1 september tot en met woensdag 5 september 2018.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen