Judotoernooi Groesbeek 2018

GROESBEEK – Dit jaar wordt voor de 31e keer het jaarlijkse, grote Breedtesport Judotoernooi Groesbeek georganiseerd.

Zondag 28 januari komen 520 jonge judoka’s uit het hele land in Sporthal Heuvelland bij elkaar bij elkaar om deel te nemen aan wedstrijden. In totaal hebben 51 sportverenigingen uit het hele land hebben zich opgegeven voor dit evenement.

Beginnende judoka’s

Het toernooi is vooral bedoeld voor beginnende, jonge judoka’s: jongens en meisjes. Om het voor die beginners nog aantrekkelijker te maken is weer onderscheid gemaakt tussen beginnende beginners met weinig tot geen wedstrijdervaring en beginners die al wel regelmatig meedoen aan wedstrijden. U kunt kinderen van 6 jaar oud op hun eigen, onnavolgbare manier zien judoën. De jonge judoka’s voelen zich op hun gemak en kunnen een leuk en speels wedstrijdje laten zien. Iedereen is dik tevreden na afloop.

109 categorieën

Het aantal inschrijvingen was dit jaar weer goed, het toernooi zit meer dan vol, dus het belooft weer een mooi spektakel te worden, waar natuurlijk ook kwalitatief goede en spectaculaire wedstrijden te zien zullen zijn, met name bij de oudere, ervaren leeftijdsgroepen. De 520 deelnemende judoka’s zijn in maar liefst 109 verschillende categorieën ingedeeld, afhankelijk van leeftijd, gewicht, geslacht en de band die ze hebben. Ze strijden op negen
matten.

Meer dan de helft heeft prijs

Aangezien er bij iedere poule 3 judoka’s in de prijzen vallen, gaat meer dan de helft van hen met een mooie prijs naar huis. Bovendien krijgt iedereen een leuke herinnering mee in de vorm van een presentje. Zo draagt Judovereniging Groesbeek en Sportschool Theunissen die dit toernooi al voor de 31 ste keer organiseren, geholpen door een klein legertje vrijwilligers hun steentje bij om de judosport ook voor beginnende judoka’s aantrekkelijk te maken en ze op een hoger peil te brengen.

Iedereen welkom

Iedereen die judo wil zien op allerlei niveau of interesse heeft dit judotoernooi bij te wonen, is van harte welkom. Ook voor kinderen die er misschien over denken dat ze zelf te gaan judoën is het raadzaam om eens te komen kijken. Ook ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Informatie

Het toernooi begint in Sporthal Heuvelland om 9.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis; kinderen van 12 jaar tot en met 15 jaar en 65+ bedraagt de entree €1,50 per persoon; vanaf 16 jaar bedraagt de entree € 2,50 per persoon.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen