Judomeiden uit Groesbeek en Berg en Dal winnen Nederlandse titel judo

NIJMEGEN – Een gecombineerd meisjesteam met judotalenten van het Regionaal Trainingscentrum Arnhem/Nijmegen heeft in het Triavium in Nijmegen bij de Nationale Jeugdcompetitie beslag gelegd op de Nederlandse titel voor judoka’s tot 15 jaar.


Goud voor de judotalenten.

Van Kerkhof en Wekking

In de vijftallige basisformatie stonden ook Mirthe van Kerkhof (Groesbeek, -44 kg) en Renske Wekking (Berg en Dal, -48 kg) opgesteld. Het sterke team gold vooraf als belangrijke kanshebber op eremetaal.

De weg naar het goud

In de eerste wedstrijd werd met 5-0 gewonnen van Nippon Judo uit de Achterhoek. Op weg naar de finale werd ook afgerekend met Team Limburg (4-1) en Judoteam Zuid-Nederland (4-1). De finale ging tegen Judoclub Helden. Ook hier liet Team Arnhem/Nijmegen geen misverstand bestaan over wie de titel het meest toebehoorde: 4-1. Voor Mirthe van Kerkhof, die al haar partijen met ippon (vol punt) won, is het de tweede Nederlandse titel in korte tijd.

Van Kerkhof eerder al Nederlands kampioen

In april namelijk werd Van Kerkhof al Nederlands kampioen in Leek bij de meisjes tot 15 jaar. Renske Wekking, ook alle partijen winst, won in haar carrière ook eveneens vele medailles, doch dit keer voor het eerst NK-goud.

Top Judo Nijmegen

Beide dames komen uit voor Stichting Top Judo Nijmegen. De laatste keer dat een regionaal team zich bij de meisjes tot 15 jaar de beste van Nederland mocht noemen is al jaren geleden.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen