Judo: Groesbekers (13 en 17) pakken medaille op NK

GROESBEEK/TILBURG – In Tilburg hebben Mirthe van Kerkhof (13) en Swen Peek (17) uit Groesbeek op het Nederlands Kampioenschap Judo voor judoka’s jonger dan 18 jaar heel knap de zilveren medaille gehaald.

Zilver voor Van Kerkhof (links) en Peek (rechts, nummer 2).

Van Kerkhof verloor de finale in de categorie tot 44 kg van de gedoodverfde favoriet en viervoudig (en regerend) Nederlands Kampioen Indy Godschalk. Sven Litjens was te sterk voor Peek.

Kampioen Midden-Nederland

Officieel mag Van Kerkhof nog uitkomen in de categorie onder de 15 jaar. Door knap kampioen van het district Midden-Nederland te worden, kwalificeerde zij zich echter ook voor het NK -18. Er waren drie winstpartijen nodig om uiteindelijk in de finale te komen. Deze werd met gevarieerd en aanvallend judo bereikt.

Prestaties

Het ontbrak Mirthe zeker niet aan lef; ze ging de strijd met bravoure aan. Helaas kwam ze toch tekort voor de felbegeerde titel. Een overnametechniek mislukte, ze belandde in de houdgreep en verloor met ippon. Het is voor de jonge Groesbeekse alweer de derde NK-medaille. Na twee eerdere bronzen medailles in de leeftijdscategorie -15 (1 en 2), is er nu ook een medaille bij de -18. Ook werd ze al eens Open Nederlands Kampioen. Een mooie erelijst voor de nog jonge judoka die in Groesbeek ooit haar eerste lessen kreeg en tegenwoordig uitkomt voor Stichting Top Judo Nijmegen.

Swen Peek

Peek kwalificeerde zich voor het eerst voor een NK, dit na een tweede plaats op het District Kampioenschap. In de categorie (+90 kg) lootte hij de eerste ronde vrij. Door met ippon zijn eerste wedstrijd te winnen, mocht Swen in de finale judoën tegen Sven Litjens van Judo Academy Nijmegen. De partij ging in het begin gelijk op, maar uiteindelijk ging Swen na een heupworp toch onderuit. Desalniettemin mocht de gang naar het podium gemaakt worden om trots het zilver op te halen. Swen judoot momenteel voor Judoschool Theunissen.

Marit van Kerkhof (kwartfinale), Kim Weijers (1 partij winst) en Renske Wekking (1 partij winst) stonden ook op het NK, deden goed hun best en konden met weer een mooie ervaring rijker en opgeheven hoofd terug naar Groesbeek en Berg en Dal.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.