Jeu de Boules-afdeling bij Germania loopt goed

GROESBEEK – De Jeu de Boules-afdeling van Germania gaat geweldig.


Jeu de Boules-banen bij Germania. Archieffoto 2015.

Elke week van maandag tot en met vrijdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur spelen circa twintig mensen op de mooie banen van Germania dit leuke spel.

Ontmoetingsplek

Naast een individuele competitie overdag kan iedereen aan de bak die zich op Noord meldt. Men krijgt dan 3 keer zonder enige verplichting de gelegenheid voor zichzelf uit te maken of men de sport leuk vindt. Naast het spelen van dit spel heeft de Jeu de Boules-afdeling naast een sportieve ook een maatschappelijke functie
want het is een ontmoetingsplek waar mensen elkaar treffen en leuke contacten onderhouden.

Merkbaar fitter

De voetbalclub heeft deze velden gefaciliteerd om vooral ook de oudere leden de gelegenheid te geven aan sport te doen. Mensen die enige tijd geleden zijn begonnen, zeggen er merkbaar fitter door te zijn geworden. Naast de “dagploeg” heeft de Jeu de Boules-afdeling de groep Alte Herren, het voormalige veteranenteam dat deze mogelijkheid heeft aangegrepen elkaar na hun actieve voetbalcarrière toch te blijven ontmoeten.

Kamps wint seizoen 2017

Zij spelen elke zaterdag vanaf 17.00 uur. De wedstrijden worden in de zomer gespeeld op de prachtige Jeu de Boules-banen van Germania en vanaf september tot en met maart indoor. John Kamps jaarkampioen 2017 Jeu de Boules Afdeling Alte Herren Germania. Dat gebeurde na een spannend jaar waarin elke week wedstrijden
werden gegooid. Kamps bleef Theo Kersten en Gerrie Kamps na 105 wedstrijden voor. Al voordat de laatste wedstrijd was gespeeld, was Kamps niet meer in te halen.

Proberen?

Daarnaast organiseert Germania elk jaar het Hemmie Sillessen-toernooi en het kampioenschap tweetallen van de gemeente Berg en Dal. Wilt u ook eens een balletje komen gooien, iedereen is van maandag tot en met vrijdag van 14.00 uur tot 16.00 uur welkom op Sportpark Noord. De koffie staat klaar.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen