Ivo Hendriks eerste gemeenteschutterskoning Berg en Dal

LEUTH – Tijdens een goed georganiseerd eerste schutterstreffen van alle schutterijen van de gemeente Berg en Dal is Ivo Hendriks van schutterij Eendracht uit Ooij de nieuwe en tevens eerste gemeenteschutterskoning geworden.


VLNR: Ivo Hendriks, Mariëtte ten Westeneind en Sander Hendriks. Foto en rechten: Henk Baron.

De huidige koningen en koninginnen, alsmede de vier laatsten mochten mee doen aan dit schuttersgebeuren. Het evenement werd georganiseerd bij De Vriendenkring in Leuth.

Verschillende titels

Alle verenigingen maakten eerst een rondgang door het dorp, voorafgegaan door muziek van DES. Daarna werd er geschoten voor de titel jeugdkoning, gemeentekoningin of prins-gemaal en gemeentekoning. Sander Hendriks van OEV uit Millingen aan de Rijn werd jeugdkoning en Mariette ten Westeneind-van den Berg van OEV1 uit Millingen aan de Rijn werd de gemeente-koningin.

Het gemeente-koningschieten wordt in het vervolg één keer in de twee jaar gehouden en de volgende keer zal dit (na loting met OEV) bij EMM Kekerdom zijn.

Artikel met dank aan Henk Baron. Klik hier voor meer info en foto’s.

Bron/Tekst: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Groesbeek Gezellig op de Veluwe

Groesbeek is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Groesbeek. Op deGroesbeekgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deGroesbeekgids? Neem dan contact met ons op.