Inwoners gemeente Berg en Dal kunnen laadpaal aanvragen

GEMEENTE BERG EN DAL – De komende 3 jaar komen er in de gemeente Berg en Dal minimaal 30 laadpalen voor elektrische auto’s.


Een auto maakt gebruik van het nieuwe laadpunt in de Groesbeekse parkeergarage. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Heeft of krijgt u een elektrische auto en kunt u niet laden op uw eigen oprit? Dan kunt u een laadpaal aanvragen via www.openbaarladen.nl.

Ecotap

De gemeente Berg en Dal heeft meegedaan aan een grote Europese aanbesteding. De winnaar is Ecotap. Zij plaatsen de komende 3 jaar samen met Allego in Gelderland en Overijssel 2.250 laadpalen. Waaronder 30 in de gemeente Berg en Dal.

In de buurt

Een deel van de laadpalen wordt op centrale plekken gezet zodat ook bezoekers van de gemeente Berg en Dal hun elektrische auto kunnen opladen. Het andere deel is beschikbaar voor onze inwoners. Als u een laadpaal aanvraagt, betekent dat niet dat deze voor uw deur komt. Het kan zijn dat u een stukje moet lopen (maximaal 250 meter). Op www.openbaarladen.nl staat een kaart met geplande locaties van de laadpalen.

Lage kosten laadpaal

De elektriciteit die u laadt bij de laadpaal is niet gratis, maar wel goedkoop. Door de grote omvang van de aanbesteding is de laadprijs slechts 15 cent per kWh. Laden gebeurt met een laadpas, die u dan bij diverse partijen kunt krijgen. De stroom van de laadpaal is zo veel mogelijk lokale groen stroom.

Slim laden

Er wordt meteen een proef gehouden met slim laden. Overdag als er veel aanbod aan groene stroom is, is de laadsnelheid hoger dan op momenten dat het aanbod minder is of als er veel vraag naar stroom is.

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen