Internationale topatleten op weg naar De Berendonck

NIJMEGEN/WIJCHEN – Aankomende zaterdag (23 juni) is het zover. Dé finale van de Obstacle Course Racing (OCR) World Finals op recreatieplas de Berendonck.

Hier gaan de (inter)nationale kampioenen en wereldkampioenen, waaronder 4-voudig Wereldkampioen Jonathan Albon (ENG), de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel en het prijzengeld in totaal €20.000. Het startschot van de finale klinkt zaterdagavond om 18.30u.

OCR-series

De OCR World Finals is het spectaculaire eindstuk van het OCR Series seizoen van totaal 8 races, georganiseerd in 4 verschillende landen. Naast de beste 200 mannelijke- en 100 vrouwelijke atleten van het klassement, zijn ook de top-10 van het WK, EK en nationale kampioenschappen gekwalificeerd. Zij zullen de strijd aangaan om de felbegeerde titel ‘OCR Series World Champion 2018’ tijdens een parcours van 19km met meer dan 50 fysieke- en mentale obstakels. De finale kent met 21 verschillende nationaliteiten een ijzersterk deelnemersveld.

Strong Viking Water Edition

De OCR World Finals vindt plaats tijdens de Strong Viking Water Edition. Deze editie, waarbij 15.000 deelnemers op recreatieve basis de 7km, 13km of 19km uitdaging aan kunnen gaan, wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd. De organisatie van Strong Viking verwacht het weekend van 23/24juni totaal meer dan 30.000 bezoekers op het recreatiegebied te mogen verwelkomen en heeft daarom in samenwerking met het Waterskicentrum een speciale camping geopend op het terrein.

Toegang tot het terrein is gratis en er zijn veel obstakels rondt het start-finish terrein vanwaar de race duidelijk te volgen is.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen