Inschrijving NN Zevenheuvelenloop 2018 geopend

NIJMEGEN/GROESBEEK – Inschrijven voor de 35e editie van de NN Zevenheuvelenloop is vanaf deze week mogelijk.

Cheptegei haalde vorig jaar net geen WR in Nijmegen. Foto en rechten: NN Zevenheuvelenloop.

7 of 15 kilometer

Deelnemers hebben de keuze tussen de 7 kilometer bij de Zevenheuvelennacht op zaterdag 17 november en de klassieke 15 kilometer op zondag 18 november. In totaal kunnen ruim 35.000 lopers meedoen aan de herfstklassieker. Het goede doel van de NN Zevenheuvelenloop is Natuurmonumenten en de eigen vervoersbijdrage gaat dit jaar naar centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei.

Nieuwe directeur

De 35e editie van de NN Zevenheuvelenloop wordt het eerste evenement onder leiding van nieuwe directeur Alexander Vandevelde. Hij zal op 15 augustus aan de slag gaan bij de Stichting Zevenheuvelenloop. Vandevelde: “Bij de Marikenloop heb ik al mogen genieten van het enthousiasme van de medewerkers, vrijwilligers én deelnemers. In augustus ga ik vol energie aan de slag. Ik had natuurlijk graag weer zelf deelgenomen aan de NN Zevenheuvelenloop, maar ik kijk er enorm naar uit om deel uit te maken van de organisatie van de mooiste hardloopwedstrijd van Nederland.”

Route Veluwezoom

Op donderdagavond 14 juni wordt de tweede Zevenheuvelenroute op de Veluwezoom geopend. De route is aangelegd met de eigenvervoersbijdrage van deelnemers die met de auto naar de NN Zevenheuvelenloop zijn gekomen. In Nationaal Park Veluwezoom van Natuurmonumenten is een hardlooproute van 7,5 kilometer gerealiseerd. In het najaar wordt hier nog een 15 kilometer route aan toegevoegd. Beide rondes starten vanaf Parkeerplaats Lappendeken aan de Diepesteeg in De Steeg. Eerder werden in samenwerking met Natuurmonumenten hardlooproutes van 5 en 10 kilometer aangelegd in bosgebied Heumensoord aan de zuidrand van Nijmegen.

De Bastei

Stichting Zevenheuvelenloop en centrum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei gaan samen een boomgaard aanleggen aan het parcours van de NN Zevenheuvelenloop. De eerste boom is in februari gepland. Aan de Postweg in de gemeente Berg en Dal verschijnt direct aan het parcours een fruit- en notenboomgaard. Het project wordt gefinancierd door de eigen vervoersbijdrage van deelnemers aan de evenementen van Stichting Zevenheuvelenloop en door de gemeente Nijmegen en maakt onderdeel uit van Operatie Steenbreek van de Bastei.

Inschrijven is mogelijk via www.nnzevenheuvelenloop.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen