Inloopavond renovatie Waalbrug Nijmegen

NIJMEGEN – Rijkswaterstaat (RWS) organiseert samen met gemeente Nijmegen en aannemerscombinatie Team Waalbrug een inloopavond over de renovatie van de Waalbrug, die dit voorjaar gaat starten.


Waalbrug in Nijmegen. Foto: Rijkswaterstaat (Facebook).

De inloopavond vindt plaats op dinsdag 6 februari in De Lindenberg in Nijmegen. Belangstellenden kunnen tussen 19.00 en 21.30 uur binnenlopen om informatie te krijgen en hun vragen te stellen.

Start in mei

Team Waalbrug, de naam waaronder hoofdaannemer KWS en andere betrokken VolkerWessels-ondernemingen samen de renovatie gaan uitvoeren, start in mei/juni met werkzaamheden aan de busbaan. Daarna volgt in juli, direct na de Vierdaagsefeesten, het vervangen van het betondek. De werkzaamheden duren tot eind 2019. In de aanloop naar de renovatie voert de gemeente op verschillende verkeerspunten in de stad verbeteringen door die bijdragen aan de bereikbaarheid van Nijmegen tijdens de renovatie. Zie ook www.nijmegengoedopweg.nl.

Renovatie

Aannemerscombinatie Team Waalbrug gaat tijdens de renovatie onder andere het betonnen rijdek vervangen en de staalconstructie schilderen. Daarnaast wordt in opdracht van de gemeente Nijmegen de busbaan omgebouwd tot een tweezijdig fietspad en de vormgeving zo veel mogelijk teruggebracht in de oorspronkelijke staat.

PraktischSamenwerking

Rijkswaterstaat en gemeente Nijmegen werken samen aan een goede bereikbaarheid van Nijmegen. Renovatie van de 80 jaar oude Waalbrug is nodig om ook in de toekomst vlot en veilig verkeer over de brug mogelijk te houden. Rijkswaterstaat is eigenaar van de brug en verantwoordelijk voor de onderhoudswerkzaamheden. De gemeente Nijmegen is als wegbeheerder verantwoordelijk voor het wegverkeer over de brug.

Meer informatie?

Heeft u vragen over de renovatie? Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/renovatiewaalbrug, bel met de gratis informatielijn 0800-8002 of volg ons op Facebook @renovatiewaalbrugnijmegen.

Heeft u vragen over de bereikbaarheidsmaatregelen van de Gemeente Nijmegen? Kijk dan op www.nijmegengoedopweg.nl of bel 14024.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl, gemeente Nijmegen, RWS


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen