Initiatieven jeugd; wat is er bereikt?

GEMEENTE BERG EN DAL – In februari 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders het Uitvoeringsplan Jeugd vastgesteld. In dit plan staan initiatieven en acties voor de jeugd.


Maddogs moet vanaf 2018 vaker open als alternatief voor jongeren. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl (archief 2014).

Na twee jaar is het tijd voor een terugblik: wat is er allemaal bereikt voor de jeugd en wat moet er nog opgepakt worden?

Diverse projecten

In de terugblik is te zien dat de meeste plannen uitgevoerd zijn. Zo is er is voor alle kinderen passende kinderopvang. De Doe Mee regeling is uitgebreid voor gezinnen met een laag inkomen. En jonge kinderen uit niet-westerse landen krijgen extra taalles. Ook is het project Forte Thuis gestart. Hierbij ondersteunen vrijwilligers ouders thuis bij de opvoeding als het even niet zo goed loopt.

Jongeren doen het zelf

Jongeren hebben zelf ook veel opgepakt. Een voorbeeld is de Lagerhuis-discussie in de Tof, in Millingen aan de Rijn. Jongeren wilden graag over in gesprek met burgemeester en wethouders en hebben dit georganiseerd.

Wat moet er nog gebeuren?

Er zijn ook plannen die nog uitgevoerd moeten worden. De gemeente wil bijvoorbeeld in 2018 advies vragen aan jongeren over onderwerpen die hen aangaan, zoals de huisvesting van jongeren. Hun advies wordt meegenomen in de besluiten.

Overlast door jongeren in het centrum van Groesbeek blijft een aandachtspunt. Om dit aan te pakken gaat jongerenwerk het jongerencentrum Maddogs overdag vaker openen. Zo bieden ze jongeren een alternatief. In 2018 wordt gekeken of dit ervoor zorgt dat de overlast verminderd.

Meer informatie

Wilt u lezen welke actie en initiatieven allemaal zijn voltooid de afgelopen jaren? Kijk dan in onderstaande Evaluatie uitvoeringsplan jeugd 2016-2017. Het college heeft de evaluatie pas geleden vastgesteld.

Evaluatie uitvoeringsplan jeugd 2016-2017 (.PDF-bestand).

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen