Infobijeenkomst cursus Leider Sportieve Recreatie Ooij

GROESBEEK/OOIJ – Op woensdagavond 4 april wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd over de cursus Leider Sportieve Recreatie Ooij.


Foto van de opening van een beweegpark in Ooij. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Informatiebijeenkomst in Groesbeek

De cursus wordt kosteloos aangeboden door de Gelderse Sport Federatie en fonds NutsOhra. Doel van de bijeenkomst is mensen in de regio Berg en Dal te interesseren voor deze opleiding. De informatiebijeenkomst start om 19.00 uur bij basisschool Op De Heuvel in Groesbeek.

Beweegactiviteiten

In de gemeente Berg en Dal, met als zwaartepunt de deelgemeente Ooij, worden door de Gelderse Sport Federatie, samen met het bestaande zorg- en beweegnetwerk, diverse beweegactiviteiten georganiseerd voor kwetsbare ouderen (65+). Om deze activiteiten structureel te kunnen blijven aanbieden en uitvoeren zijn voldoende vrijwilligers en professionals nodig.

Cursus

Tijdens de cursus Leider Sportieve Recreatie (LSR) leren deelnemers hoe een beweegactiviteit voor ouderen begeleid wordt. En hoe dit verantwoord opgebouwd wordt, varieert en met welke materialen dit uitgevoerd kan worden. In het kader van het lopende project ‘Bewegen en meedoen in Ooij’ en het programma ‘Meer Veerkracht, Langer Thuis’ wordt deze cursus kosteloos aangeboden door de Gelderse Sport Federatie en fonds NutsOhra. De cursus start eind april en bestaat uit in totaal 10 lesavonden.

Doorontwikkeld

De Gelderse Sport Federatie en de Stichting NSA hebben de opleiding gezamenlijk doorontwikkeld voor de doelgroep senioren. De inhoud van de opleiding is volledig afgestemd op de beweegbehoefte en beweegmogelijkheden van senioren. Met het organiseren van de informatiebijeenkomst willen beide organisaties meer mensen in beweging brengen om zich in te zetten voor beweegstimulering van ouderen in de gemeente Berg en Dal en de deelgemeente Ooij in het bijzonder.

Over de Gelderse Sport Federatie

Wij geloven dat je door fit en vitaal te zijn een gezonder en plezieriger leven leidt. Wij motiveren daarom zoveel mogelijk mensen om te sporten en bewegen, zodat iedereen mee kan doen. Om dit voor elkaar te krijgen verbinden, activeren en coachen we organisaties in Gelderland van start tot finish. Zo zetten we samen een uitdagend sport- en beweegklimaat neer. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen