[Update] Infoavond voor starters op woningmarkt

GROESBEEK – Dinsdag 27 maart wordt er door HV Makelaardij en HV Hypotheken een informatieavond voor starters op de woningmarkt georganiseerd.

Deze avond vindt plaats in De Wolfsberg, Mooksebaan 12 in Groesbeek.

Uitnodiging

Hierbij willen wij u uitnodigen indien u erover nadenkt om binnenkort, voor het eerst, over te gaan tot het kopen van een woonhuis. Vanaf 19.00 uur bent u welkom om binnen te lopen. De avond zal om 19.30 uur van start gaan en zal rond 22.00 uur eindigen. Gedurende de avond zullen diverse onderwerpen de revue passeren.

Starterslening gemeente Berg en Dal

Mevr. Buddingh van De Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVN) komt uitleg geven over wat de starterslening van de gemeente Berg en Dal voor kopers kan betekenen. Daarnaast geeft notaris Timmermans een toelichting op de per 1 januari van kracht zijnde “beperkte” gemeenschap van goederen, de nieuwe regeling voor vermogensscheiding voor gehuwden na 1 januari 2018.

Nationale Hypotheek Garantie

De grens om voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG) in aanmerking te komen is verhoogd naar € 265.000,-. Dat is een goed initiatief! Echter: de huizenprijzen zijn soms ook voor starters hoger dan deze grens. Om ook bij hogere koopsommen toch in aanmerking te komen voor NHG bestaat er sinds kort een nieuwe mogelijkheid: Aankoop onder Duokoop voorwaarden. Een groot voordeel is dat meer huizen in aanmerking komen voor NHG, en tegen lagere lasten dan een normale hypotheek zonder NHG!

Wat is Duokoop?

De koper koopt alleen de stenen, de grond wordt gekocht door De Nederlandse Grondbank DNGB, het moederbedrijf van Duokoop. In ruil daarvoor betaalt de koper een maandelijkse erfpachtcanon, die aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting. Die canon staat eeuwig vast, en wordt alleen verhoogd met de jaarlijkse inflatie. Omdat het een geheel nieuw initiatief is op de woningmarkt, brengen wij dit graag onder uw aandacht. Wij informeren u hier graag over en wellicht dat uw droomhuis door deze Duokoop regeling wel haalbaar blijkt!

Komt u ook op 27 maart naar onze informatieavond? Wij heten u graag welkom! Wij verzoeken u per e-mail aan te geven of u aanwezig wilt zijn op deze avond en met hoeveel personen. Dit kunt u doorgeven via info@hv.nl.

Update 21-03-2018, 18:00 uur:
In verband met omstandigheden zal de Startersavond niet bij het Wijnbouwcentrum plaats vinden maar bij De Wolfsberg aan de Mooksebaan te Groesbeek.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen