[Video] Hotel ’t Spijker in Beek gaat renoveren

BEEK-BERG EN DAL – De 14 hotelkamers van Hotel ’t Spijker in Beek-Berg en Dal worden omgezet naar twee hotelsuites en vier huurappartementen.


Video met dank aan onze mediapartner Streekomroep RN7.

Het hotel wordt geheel gerenoveerd en leegstand van de hotelkamers wordt hiermee voorkomen. Aan “de buitenkant” zal het hotel niet veranderen.

Daling omzet, slechte staat hotel

Sinds 2004 loopt de omzet van ’t Spijker terug en de laatste vijf jaar is deze teruggezakt naar 7%. Ook het aantal hotelgasten is de laatste jaren afgenomen. Daarnaast verkeert het hotel in slechte staat; er is geen isolatie, liften moeten worden vervangen, installaties zijn aan vernieuwing toe en het interieur van de kamers is gedateerd. Het hotel zal na renovatie “gasloos” geëxploiteerd worden.

Doelgroep

De hotelsuites zijn bedoeld voor hotelgasten die langer dan één week in het hotel verblijven, maar ook voor een langere periode van enige maanden. Dat kan bijvoorbeeld zijn in afwachting van een nieuwe woning na een verkoop van een woning of voor particulieren waarvan de relatie is verbroken. Eventueel kunnen de suites ook worden ingezet voor zorgtoerisme. In de huurappartementen komen welgestelde senioren die geen behoefte hebben om een woning te kopen.

Huurprijzen tussen € 1300,- en € 2000,-

De hotelsuites zullen huurprijzen van € 1400,- tot € 1600,- hebben. ’t Spijker wil voor de huurappartementen € 1350,- tot € 2000,- vragen. Het college ziet in verband met de Woonagenda echter liever dat de huurprijzen van de appartementen op maximaal € 900,- komen te liggen. Dan zouden er eventueel meer appartementen moeten komen om financiering van de renovatie mogelijk te maken. De renovatie van ’t Spijker wordt begroot op € 800.000,-.

Het college van burgemeester en wethouders in Berg en Dal is in principe akkoord met de voorgestelde plannen van ’t Spijker. De initiatiefnemer kan nu een concreet plan gaan uitwerken.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl. Video: RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen