Hondenpoep: BOA’s gaan opnieuw controleren

GEMEENTE BERG EN DAL – De gemeente Berg en Dal start deze week weer met controles om overlast van hondenpoep tegen te gaan.


De anti-hondenpoepbordjes die door kinderen zijn gemaakt bij speelplekken staan er niet voor niets. Toch hebben hondeneigenaren daar maling aan (we zullen de woordgrap even laten voor wat het is 😉 ). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De eerste locatie die onder de loep wordt genomen is De Speulplek in Ooij, daar ligt nogal wat hondenpoep.

Geen hondenbelasting

Hondenpoep is een grote bron van ergernis in heel Nederland. In de gemeente Berg en Dal is dat niet anders en zijn er al veel discussies over geweest, tot aan die over hondenbelasting aan toe. Echter is daar in de raad geen draagvlak voor, alleen Voor Berg en Dal en de Groesbeekse Volkspartij willen dat, dus moet de overlast op een andere manier worden tegengegaan. Inwoners moeten elkaar maar aanspreken op het gedrag, zeggen raadsleden.

Geen boetes bij controles in 2016

Het tegengaan van de overlast is echter vrij lastig. In maart 2016 liet de gemeente weten buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) in te zetten om de overlast tegen te gaan. De BOA’s kregen de opdracht om de baasjes van de trouwe viervoeters beter in de gaten te houden en eventueel boetes uit te delen. Het leverde echter geen boetes op, enkel waarschuwingen. Dat bleek in december 2016 uit navraag van DeGroesbeek.nl bij de gemeente Berg en Dal.

Hondenpoepbordjes

Het is ook moeilijk om de eigenaren op heterdaad te betrappen, zo gaf de gemeente toe. En als ze op heterdaad worden betrapt, gedraagt men zich vaak agressief jegens de BOA’s. Kinderen van basisscholen hebben de laatste twee jaar zelf borden gemaakt en deze zijn geplaatst bij speelplekken om hondeneigenaren op de overlast te wijzen. In Ooij blijkt al dat dat weinig nut heeft. De gemeente heeft deze week aangekondigd opnieuw te gaan controleren.

De controles beginnen bij De Speulplek. Inwoners hebben zelf ook al diverse plaatsen genoemd waar zij overlast ervaren. “De genoemde overlastlocaties nemen we mee”, aldus de gemeente.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen