[Video] Hoe gaat ’t met … dierenwei ’t Venneke?

GROESBEEK – Een aantal maanden geleden was de heropening van de vernieuwde dierenwei ’t Venneke.


Dierenweide (juli 2017). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Opgeknapt

Het weitje is prachtig opgeknapt. Kinderen van basisscholen en kinderdagverblijven bezoeken de wei regelmatig. Ze mogen de dieren aaien en krijgen uitleg over de verzorging. Sinds de heropening zijn er ook bewoners en personeel van Pluryn te vinden. Er is een aantal nieuwe dieren in de dierenweide. De groep vanuit Pluryn heeft ze namen gegeven.

Activiteiten Pluryn

Natasja van der Wal en Vera de Bruin-Vermeulen zijn activiteitenbegeleiders van Pluryn. Zij begeleiden de bewoners bij allerlei activiteiten. De bewoners kunnen tuinieren, de dieren verzorgen en de verblijven schoonmaken. Hierdoor leren ze hoe ze hun dag kunnen indelen en kunnen ze nieuwe vaardigheden leren.

Voedsel halen bij Hans en Hemmy

Ook ontmoeten zij via ´t Venneke veel verschillende mensen. Zo gaan ze bijvoorbeeld langs bij Hans de Bakker voor oud brood en halen ze groente en fruit afval bij Hemmy van Haaren en bij de groenteman op de markt. Hiermee worden de dieren gevoerd. Natasja en Vera genieten van hun werkzaamheden bij ‘t Venneke. “Er heerst hier een goede sfeer, het is gezellig en heel ongedwongen”.

Wateroverlast

De vele regenbuien van de afgelopen tijd zorgen voor wateroverlast bij de dierenweide. De gemeente Berg en Dal gaat dit probleem in het voorjaar aanpakken. Dan sluiten ze bijvoorbeeld de regenpijpen van de daken aan op het riool. Het regenwater komt nu nog terecht in de wei. Ook plaatsen ze een gootje langs de tegels van het terras dat het regenwater kan opvangen. Daarnaast gaan ze onderzoeken of een drainagesysteem een goede oplossing is. Bij zo’n systeem wordt het regenwater onder de grond opgevangen in buizen waarin kleine gaatjes zitten. Het regenwater gaat dan via de buizen naar het riool.


Kort item via mediapartner Streekomroep RN7 over wateroverlast bij de dierenweide. Begint op 57 seconden.

Bron/Tekst: Gemeente Berg en Dal. Video: RN7


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen