Historisch moment: na 50 jaar weer schaatsen op het Groeske

GROESBEEK – Het was jarenlang z’n droom: ooit nog eens te kunnen schaatsen in het Buurtpark het Groeske.


Beelden van schaatswedstrijden in 1958. Beelden: Filmarchief Groesbeek

En de weersvoorspellingen zien er goed uit. Kan er maandag een startschot worden gegeven?

Druk met regelen

Lin Giebels is druk met regelen. De gemeente, de gemeentewerf, de brandweer, Peter Hubers en de school. Zij en nog meer mensen zijn bezig om de schaatsbaan snel in orde te maken. Het enthousiasme is aanstekelijk, iedereen werkt mee aan deze unieke kans.

Historie

50 jaar geleden is er voor het laatst geschaatst op de wedstrijdijsbaan die toen al ’t Groeske heette. Het Buurtpark ligt er nu drie jaar en de bruggen zijn zo aangelegd dat ze er uit gehaald kunnen worden. De Groes is uitgediept, de sluis is sinds donderdag dicht en het waterniveau is bijna op peil.


Brandweer zorgt nog voor een gladde toplaag.

Wachten tot de linten weg zijn!

De brandweer zal zorgen voor een mooie gladde toplaag. De schaatsbaan wordt zo’n 150 meter lang. Zolang de schaatsbaan nog niet veilig is, zijn er rood-wit linten gespannen. Zijn deze linten weg, dan is dat het signaal dat er veilig geschaatst kan worden. Dus, haal je schaatsen tevoorschijn en kom maandag een kijkje nemen. Er komt een koek- en zopietentje uit de buurt.

Vanaf dit weekend zullen op meer plaatsen in de gemeente Berg en Dal initiatieven volgen voor een schaatsbaan. Heeft u daar informatie over of foto’s van? Dan kunt u die mailen naar info@degroesbeek.nl!

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen