[Video] Haalbaarheidsonderzoek naar watertaxi Nijmegen – Millingen aan de Rijn

MILLINGEN AAN DE RIJN – Er komt een haalbaarheidsonderzoek naar een watertaxi die tussen Arnhem/Nijmegen en Millingen aan de Rijn gaat varen.


Video met dank aan onze mediapartner Streekomroep RN7.

Het onderzoek wordt verricht door zes tweedejaars studenten van de Hogeschool Rotterdam, die de studies Logistiek Management, Ruimtelijke Ordening en Civiele Techniek volgen.

Concept werkt in Rotterdam

Het initiatief komt van Ron van Duin, docent op de TU in Delft en tevens lector Haven- en Stadslogistiek aan de Hogeschool Rotterdam. De geboren Rotterdammer is sinds enkele jaren woonachtig in Millingen aan de Rijn en is door zijn geboortestad bekend geworden met de watertaxi. In Rotterdam en Schiedam brengen 16 watertaxi’s mensen op afroep naar 50 verschillende steigerlocaties.

Arnhem/Nijmegen – Millingen

De route tussen Arnhem/Nijmegen en Millingen aan de Rijn is zo`n 20 kilometer lang en leent zich volgens Van Duin uitstekend voor een watertaxi. Één watertaxi zou 16 tot 18 mensen van A naar B kunnen brengen. Hoeveel taxi’s er moeten komen kan hij op voorhand niet zeggen. “Laten we eerst beginnen met 1 of 2”. De haalbaarheid moet hier uiteraard nog van worden aangetoond.

Interessante locaties

Van Duin ziet onder meer kansen voor de toeristische sector. De taxi kan bijvoorbeeld worden ingezet voor bedrijfsuitjes en op verschillende interessante locaties stoppen. Welke locaties dat precies zijn moet blijken uit het haalbaarheidsonderzoek. Oortjeshekken in Ooij wordt als voorbeeld genoemd. “Maar dan zou er een ponton moeten worden aangelegd”, weet van Duin. Het Honigcomplex in Nijmegen ligt al aan het water en zou ook een mooie stoplocatie zijn. Verder ziet Van Duin kansen voor onder andere Kasteel Doornenburg, brouwerij De Hemel en de omgeving van het Pieterpad.

Bijeenkomst

De watertaxi kwam vrijdagavond ter sprake tijdens een bijeenkomst in Millingen aan de Rijn die door CDA Berg en Dal werd georganiseerd. Zo`n 30 inwoners brainstormden over diverse onderwerpen: van het verenigingsleven tot aan zorg. Eerder werd zo`n avond al in Groesbeek georganiseerd. Omdat CDA personenvervoer via water in het verkiezingsprogramma heeft staan, is Van Duin uitgenodigd voor een presentatie daarover.

Na afloop liet hij desgevraagd weten het onderzoek te laten uitvoeren. De resultaten worden eind juni verwacht. Van Duin hoopt dan ook meer zicht te hebben op de financiën.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl. Video: RN7.


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen