Haaientanden om voorrangsregeling ZOMA-terrein te verduidelijken

GROESBEEK – Om de verkeerssituatie bij de in- en uitrit van de parkeerplaats bij de nieuwe Jan Linders en Aldi in Groesbeek te verbeteren, zijn onlangs haaientanden aangebracht.


Haaientanden aangebracht bij het ZOMA-parkeerterrein in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De voorrangssituatie op het punt is niet voor iedere automobilist duidelijk en zorgt soms voor hachelijke situaties.

Twijfel

Het ZOMA-parkeerterrein, vernoemd naar de oude zolenmakerij die voorheen op die locatie stond, kent een in- en uitgang die in sommige situaties wat smal lijkt. Op drukke dagen ontstaat er bij bestuurders dan ook veel twijfel over het oprijden en verlaten van de parkeerplaats. Automobilisten verlaten het parkeerterrein zonder voorrang te verlenen aan het verkeer dat van de Spoorlaan komt. Op sommige momenten zit er door de posities van auto’s bij de inrit, ook niets anders op.

Duidelijkheid

Hoewel het voor een iedere verkeersdeelnemer duidelijk moet zijn dat er altijd voorrang moet worden verleend bij het verlaten van een parkeerplaats, is er door de gemeente toch voor gekozen om haaientanden in te straten. Door deze aanpassing zou de voorrangsregeling in ieder geval duidelijk moeten zijn, wat de verkeersveiligheid ten goede komt.

Zicht belemmerd

Overigens is dit niet het enige heikel punt op die locatie. Het blauwe reclamebord met de namen van de twee supermarkten staat op een dusdanige plek, dat het zicht van sommige automobilisten wordt belemmerd wanneer zij het parkeerterrein willen verlaten.

[nggallery id=936]

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

[relatedPosts]

Dit artikel delen