Groesbeekse judoka Mirthe van Kerkhof (13) is Nederlands kampioen

GROESBEEK – Mirthe van Kerkhof (13) uit Groesbeek heeft zaterdag een gouden medaille gehaald op het NK Judo voor de leeftijdscategorie -15 jaar.

Coach Niek Verhorstert (zittend op de stoel) ziet het: goud voor Mirthe. Foto en rechten: Marco Krachten.

NK in Groningen

In het Groningse Leek vond voor meer dan 1000 bezoekers het Nederlands Kampioenschap Judo plaats voor judoka’s tot 15 jaar. Kwalificatie hiervoor moest eerst afgedwongen worden op het Districtskampioenschap. In de categorie tot 44 kilogram won Van Kerkhof indrukwekkend het goud.

Zegereeks

Er was een zegereeks van enkele wedstrijden voor nodig tegen enkele toppers uit het veld. Na in de eerste ronde te zijn vrijgeloot, wachtte in de eerste echte partij de Limburgse Imke Bloemers. Die partij werd gewonnen met Ippon. De sterke Semena Trimbach was de lastig te nemen horde in de kwartfinale. Deze partij kende lang geen scores, een houdgreep in de verlenging maakte uiteindelijk het verschil.

Finale

Isabel van Maren werd in de halve finale verslagen met een waza-ri waardoor Van Kerkhof zich op kon maken voor een zeer spannende finale tegen tweevoudig Nederlands Kampioene Melany Rossen. In een mooie ambiance liet Mirthe met aanvallend judo al snel blijken waarvoor ze gekomen was. Na eerder twee bronzen NK-medailles en één zilveren te hebben behaald, wilde het talent van Stichting Top Judo Nijmegen nu de felbegeerde titel.

Waza-ri

Een beenworp leidde tot een voorsprong die ook niet meer uit handen gegeven werd. Een tweede inzet bracht uiteindelijk de beslissing: 2e waza-ri en dus einde wedstrijd. De hoogste trede van het erepodium mocht hiermee beklommen worden. Een prachtig succes voor Van Kerkhof die in haar nog jonge carrière stilletjes al heel wat eremetaal verzameld heeft.

Na een eerder behaalde titel op het Dutch Open, is er nu dus ook winst van het NK. Alle grote toernooien staan hiermee tenminste één keer op haar naam. Een bijzondere prestatie.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.